Door: Arnold Vermeeren

Bibliotheek van Coimbra

Oorspronkelijk zou ik een volledig volgeboekt werkschema hebben tijdens mijn verblijf in Coimbra, Portugal. Hele dagen workshops geven en volgen. Maar het liep anders. De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP dreigde te gaan staken, maar door een dag eerder te gaan zou ik die staking kunnen vermijden. Dat leverde me een dag op met mogelijkheden om te tekenen.
’s Ochtends heb ik rustig op een plein de prachtige bibliotheek van Coimbra getekend. Het was mijn eerste keer urban sketching. Een leuke ervaring. Mensen lopen langs, maken een praatje en iemand wilde zelfs met me op de foto.

Largo da Portagem

Rond lunchtijd kreeg ik bericht van een Belgische collega die ook eerder was gekomen. We spraken af te gaan lunchen ergens in de buurt van het Largo da Portagem, een plein in de stad. Terwijl ik op hem zat te wachten, maakte ik deze schets.

Fado in Coimbra

Op zijn wandeling naar het plein was mijn collega aan de praat geraakt met studentes die hem de weg wezen. Zij hadden hem attent gemaakt op een Fado-optreden in de stad, later die dag. Fado in Coimbra is iets bijzonders, iets heel anders dan Fado in Lissabon. We vonden het Fado-centrum en kochten kaartjes voor de ‘huiskamer-voorstelling’ later die dag. Een indrukwekkende belevenis die ik ook in een schets wilde vastleggen.

Meer over Arnold Vermeeren: shouzhong.wordpress.com en arnoldvermeeren.wordpress.com

Heb jij ook een leuke bijdrage voor Urban Sketchers Nederland? Stuur dan een e-mail aan usk.nederland@gmail.com