Sommigen van jullie zullen me kennen via de Facebook-pagina van Urban Sketchers Netherlands, en vanaf nu zal ik regelmatig bijdragen plaatsen op dit blog. Mijn naam is Roger Klaassen en ik ben illustrator/striptekenaar. Ik maak al jaren krabbeltjes en schetsjes in boekjes, met name op vakanties. Hieronder laat ik er een aantal zien, bij wijze van introductie.

Als je meer wilt zien, bezoek dan mijn website www.rogerklaassen.com. Met name het hoofdstukje ‘Schetsboek’ zal je dan bevallen!

Een straat in Amersfoort. Links van me (niet op de tekening) zat een platenzaak, waardoor ik onder het genot van bluesmuziek deze tekening maakte. Ik tekende de straat met een brushpen, daarna kleurde ik hem met aquarelverf.

Een flatgebouw in Culemborg. Ik maakte hem terwijl mijn dochter repetitie had voor een gitaarconcert. Wachten heeft zijn leuke kanten als je een schetsboek bij je hebt. Deze tekening is gemaakt met een vulpen, ingekleurd met aquarelverf.

Straatsburg. Ik maakte deze terwijl we wachtten op de lunch, links en recht om mijn schoonvader heen kijkend. Brushpen en aquarel. Ik werk bij deze schetsen direct met pen, ik maak geen potloodschetsen. Snelheid is belangrijk als je met je gezin op pad bent.

Zierikzee. Ik maakte deze schets in februari – het was mooi zonnig maar na een minuut of tien was ik verkleumd. Vandaar dat ik de tekening in twee kleuren blauw heb gekleurd: het scheelt tijd als je geen kleuren hoeft te mengen en er is minder droogtijd nodig.

Rotterdam. Een schets gemaakt vanaf het dak van Gebouw De Heuvel tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Via de Facebookpagina van Urban Sketchers NL hoorde ik van de mogelijkheid om het dak op te gaan. We waren met een heel klein clubje, maar het was een prachtige dag.