Door Anne-Rose Oosterbaan

Als je de kans hebt om eens een dagje naar Haarlem te gaan, loop dan eens binnen bij het Teijlers Museum, aan het Spaarne. Tot 6 maart kun je er de prachtige tentoonstelling ‘Echte winters’ zien . Het museum zelf is een bijzonder gebouw en hoort tot de top van de Nederlandse monumenten. Het is het enige museum ter wereld met een authentiek gebouw en interieur uit de achttiende eeuw.

Het museum staat in het centrum van de stad, vlak bij de Grote Markt. Vergeet niet om je schetsboekje mee te nemen; zelfs in het museum is er volop te zien en te tekenen. Intussen duim ik voor beter weer, zodat je ook op het bankje kunt tekenen dat voor het museum staat.

In de zomer zit ik vaak aan de overkant van de rivier, aan de waterkant. De rivier geeft verkoeling en veel mensen varen met hun bootjes over de rivier en door de grachten. En het uitzicht is prachtig.