Door: Christiaan Afman

Hallo, mijn naam is Christiaan Afman, ik woon in Groningen en dit is mijn eerste bijdrage aan deze blog.

Voor het jaarlijkse nautische festival ‘Zomerwelvaart’ verzamelt varend erfgoed zich elke zomer in de diepen en havens van Groningen, met als hart het Hoge- en Lage der Aa. Aan boord van veelal historische schepen zijn lezingen, exposities en optredens. Op de kades markt, meer muziek en culinaire stands.
Een jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan een sketchcrawl. Toen ook tijdens Zomerwelvaart. Dit jaar is onze maandelijkse regionale sketchcrawl een week verplaatst om zodoende samen te vallen met ‘Delfsail’, een nog groter festival in de haven van Delfzijl.

Ik kon het echter niet laten ook dit weekend op het Hoge der Aa een tekening te maken. Onder andere met op de voorgrond tjalk ‘Viod’ en op de achtergrond de recent gerestaureerde koftjalk ‘Tromp’. Gezien richting de Visserbrug. Getekend met acrylinkt/ kroontjespen op paneel, 22x60cm. Een leuke aanloop naar de sketchcrawl op zaterdag 2 juli; Delfsail!
For the annual event of “Zomerwelvaart”, historical ships gathered during the weekend of 25/26 june in the canals and harbours in the city of Groningen. I made this sketch (acrylic-ink/ with dip pen on board, 22x60cm) as an appetizer for ‘Delfsail’, an even bigger nautical event in the coastal city of Delfzijl. Our sketchcrawl there, will be on the 2nd of juli. Hope to see you at: Delfsail!