Door: Ruud Otten

Je hebt het mogelijk ergens gelezen of gehoord. Deze week vindt het 7e International Urban Sketchers Symposium plaats in Manchester. Het begint vandaag (woensdag 27 juli). We zijn een paar dagen eerder vertrokken om de stad alvast te verkennen. Hier en daar kwamen we al wat urban sketchers in de stad tegen.

Manchester is een zeer gevarieerde stad: qua mensen, gebouwen, cultuur en … het weer. Kijk je mee?

Piccadilly Gardens is een plek waar veel mensen even gaan zitten om uit te rusten, een krantje te lezen tijdens de lunch of om te schetsen. Deze schets is gemaakt vanuit Piccadilly Gardens, kijkend naar Oldham Street.

Manchester Central Library is toegankelijk voor het publiek. Naast een bibliotheek vind je er kleine exposities en een koffiebar. Dat laatste is voor mij erg belangrijk, want ik hou van goede koffie tijdens het schetsen.

Rochdale Canal Tow Path is een voetpad waarover je de stad kunt doorkruisen terwijl de stad zich als het ware boven je bevindt. Je loopt onder bruggetjes door zonder dat je een weg hoeft over te steken. Een fantastisch pad om naar de kanaalbootjes te kijken en om te schetsen. Hier vind je meer dan voldoende onderwerpen. Aan het einde van dit pad kom je bij Bridgewater Canal waar we gestopt zijn voor een maaltijd. Als voorafje heb ik een snelle schets gemaakt.

Aan het andere einde van Rochdale Canal Tow Path kom je bij Manchester Gay Village. Een gezellige wijk met terrasjes en bars waar de gay community samen komt.