Het is zo’n evenement waar je je maandenlang op verheugt en dan is het voorbij voor je het weet. Na thuiskomst komt al snel dat gevoel van heimwee naar de plek, de kans om hele dagen te schetsen en de andere urban sketchers uit alle windstreken waarmee je intense en vrolijke dagen hebt beleefd. Dan helpt het opschrijven van de belevenissen een beetje. Hierbij het eerste deel.

Eerst is er de inschrijving waarbij iedereen zich meldt om een naambadge op te halen en de goodies in ontvangst te nemen. Dit jaar zat de goodiebag bomvol.

 


De inhoud van de goodie bag


De symposium sponsors

Voordat het startschot wordt gegeven voor het symposium is er nog de eerste sketch walk. Deze werd gehouden in de zen garden naast het Art Institute of Chicago.


De eerste sketch walk in de zen garden

Op de eerste dag van het Internationale Urban Sketchers Symposium in Chicago is er het weerzien met de vrienden die vorig jaar in Manchester aanwezig waren. De sfeer zit er meteen in.
Buttons, Moo cards (soort visitekaartjes) en zelfs kleine presentjes worden uitgewisseld als een teken van verbondenheid en vriendschap.


Weerzien met Peggy Wong en Alvin Wong (geen familie)


Alvin en ik hebben een kleinigheidje voor elkaar meegenomen.

De zaal zit vol met bijna 600 urban sketchers die bijpraten voordat USk President Amber Sausen het symposium opent. USk oprichter Gabi Campanario vertelt daarna hoe tien jaar geleden Urban Sketchers ontstaan is. Hij startte een Flickr-groepje en kon, toen hij op de knop drukte om de groep aan te maken, niet vermoeden waar dat toe zou leiden: een wereldwijde community van tienduizenden urban sketchers! Hij vertelt het ons in onderstaande video.