De tweede dag is aangebroken en iedereen heeft weer volop zin om aan het schetsen te slaan. Tijdens de ochtendbijeenkomst in Goodman Center wordt iedereen bijgepraat over de laatste nieuwtjes voor deze dag. Ik nam even de tijd om het bewijs voor mijn aanwezigheid te laten vastleggen.

Voor ’s ochtends staat de sketch walk in Millenium Park op het programma. Het park bestaat sinds 2004 en is een ontmoetingsplaats met diverse kunstobjecten. Genoeg plekken om te schetsen. De meest populaire plek is Cloud Gate, oftewel ‘The Bean’. Dit is het meest geschetste object tijdens dit symposium, dus ook ik kon niet achter blijven om deze enorme spiegel in de vorm van een boon te schetsen.


Cloud Gate (The Bean)


Bezoekers bewonderen hun eigen vervormde spiegelbeeld in Cloud Gate.

’s Middags hadden we een demo door James Richards op het programma staan. Ik bewonder zijn werk al jaren om de dynamiek en het kleurgebruik en wilde wat tips en tricks meenemen. De demo ging over dynamische diepte. Erg leerzaam en leuk om bij te wonen.


James Richards geeft uitleg hoe je meer diepte in je schets aanbrengt.


Het eindresultaat van de schets door James.

Daarna ben ik zelf aan de slag gegaan met hetgeen ik geleerd heb in de demo en ben op de trappen van het Art Institute gaan zitten om de volgende snelle schets van Adams Street te maken.


Adams Street


Zicht op Adams Street vanaf mijn schetsplek.

Lees hier deel 1 >