Hallo,

Mijn naam is Michael Vanderstukken, alias Mika Hell. Ik woon in Wonck (België), aan de grens met Nederland, en ik volg een studie ‘stripverhalen’ aan de kunstacademie in Luik. Elke dag teken ik in mijn schetsboek, dat ik altijd bij me heb.

Ik wil geregeld stukjes gaan schrijven voor het blog van de Urban Sketchers Nederland.

Ik ga met veel plezier schetsen in Maastricht. Zo nam ik maandag bus 78 van het Belgische TEC naar het Centraal Station van Maastricht. Ik wilde een Nederlandse trein schetsen, omdat ik die heel speciaal en modern vind in vergelijking met de Belgische treinen.

Na het schetsen op het station liep ik over de Sint Servaasbrug om te tekenen in het historische centrum – met potlood en oostindische inkt.

Ik heb altijd een Winsor & Newton aquarelsetje en een Pelikan-pen bij me. Hiermee kan ik tekeningen met veel energie en dynamiek maken.

Het was een goede dag. Ik hou van Maastricht omdat je er veel geschikte locaties zijn om te tekenen, zowel oud als modern.