English translation: click here.

Hua Hin, Thailand
Oktober 2017
TWSBI vulpen met Platinum Carbon Ink & Holbein aquarel in Strathmore Watercolor Art Journal


door Lijn Hof

Marleen ging naar Hua Hin om een paar dagen uit te rusten. Ze was er al eerder geweest, vertelt ze. ‘Maar dit keer was het anders.’
Ze had een tocht door Thailand en Maleisië achter de rug. Door urban sketchers in Bangkok was ze geattendeerd op de Asia-Link Sketchwalk, dat jaar in de Maleisische stad Kuching. Ze had – heel spontaan – besloten daar aan deel te nemen.
Aan het eind van de trip keerde ze terug naar Hua Hin.
‘Mijn hele reis was van A tot Z één groot feest. En daar, op dat Thaise strand, begon langzaam door te dringen hoeveel avonturen ik had beleefd. Ik had zoveel mooie plekken ontdekt, zoveel lieve en leuke mensen ontmoet en een hele maand in alle rust kunnen lezen en schetsen.’

Het strand van Hua Hin

‘Met deze schets ben ik best lang bezig geweest, maar ik hoefde ook niets anders! Alleen maar daar, onder de parasol, zitten schetsen en genieten. Uiteraard een lekker Thais hapje en drankje erbij.’ Marleen gebruikte haar favoriete TWSBI mini vulpen en watervaste carbon ink van Platinum in een Strathmore Watercolor Art Journal. In Maleisië had ze Holbein aquarel verf gekocht.
‘Ik was blij verrast door de felle kleuren, precies waar ik naar zocht.’

De Asia –Link Sketchwalk is een jaarlijks terugkerend driedaags evenement. Er doen zo’n driehonderd voornamelijk Aziatische sketchers aan mee.
‘Het was een enorme belevenis! Zoveel sketchers bij elkaar en zo’n goede sfeer! Workshops, sketchwalks en veel eten en drinken. Ik kreeg een hartverwarmende ontvangst. Ik was een behoorlijk opvallende verschijning met mijn blonde haar en iedereen kwam een praatje maken.
Ik vond het zo leuk dat ik weer ga. Dit jaar vindt het plaats in Taiwan en heb al een toegangsbewijs en een vliegticket (meer informatie over het evenement vind je hier). Ik ga daar weer een hoop nieuwe, maar ook inmiddels oude bekenden ontmoeten.’
Marleen zal dit keer in Maleisië starten en daarna met een Australische vriendin, die ook deelneemt aan de Asia-Link Sketchwalk, verder reizen door Taiwan.
‘We gaan samen voor en na het evenement schetsen.’

Marleen in actie

OPROEP!
Dit was het eerste artikel waarin Lijn Hof op zoek gaat naar het verhaal achter de schets.
Heb je zelf een schets met een verhaal, of een schets van een speciale plek of gebeurtenis? Een schets van je lievelingsplek, waar je telkens weer terugkomt?
Neem dan contact op met Lijn Hof via Facebook. En als je niet op Facebook zit, stuur dan een mailtje naar Roger, van de redactie. We zouden het heel fijn vinden als je wil meedoen!

English translation


Marleen Dambrink and the beach of Hua Hin

Hua Hin, Thailand
October 2017
TWSBI fountain pen with Platinum Carbon Ink & Holbein watercolours in Strathmore Watercolor Art Journal


by Lijn Hof

Marleen went to Hua Hin for a few days of rest. She had been there before, she tells us: ‘But this time, it was different.’
She had just finished a tour of Thailand and Malaysia. Urban sketchers in Bangkok told her about the Asia-Link Sketchwalk, which was organised in the Malaysian city of Kuching that year. She had decided on the spot to participate.
After that, she returned to Hua Hin.
‘The entire trip was a feast from A to Z. There, on this Thai beach, I began to realise how many adventures I had gone through. I had discovered so many beautiful places, met so many lovely and nice people and I had been able to read and sketch for a full month.’

The beach of Hua Hin

‘This sketch took a while, but it was all I had to do! Only sketch and enjoy, sitting under my parasol. Of course, with a good Thai snack and a drink.’ Marleen used her favourite TWSBI mini fountain pen and waterproof Platinum Carbon Ink in a Strathmore Watercolor Art Journal. In Malaysia, she had bought Holbein watercolours.
‘I was happily surprised by its vibrant colours, just what I had been looking for.’

The Asia –Link Sketchwalk is a yearly three-day event. Some 300, mainly Asian, sketchers participate.
‘It was such an exciting experience! So many sketchers together and a wonderful atmosphere! Workshops, sketchwalks and lots of food en drink. I made a striking impression with my blond hair en everybody came to me to make a chat.
I enjoyed it so much that I go back. This year it takes place in Taiwan and I already have a entrance pass and a flight ticket [note: the event has already taken place!] I am going to meet many new people and old acquaintances.’
Marleen will start in Malaysia this time, and travel to Taiwan together with an Australian friend to join in the Asia-Link Sketchwalk.
‘We will be also sketching together before and after the event.’

Marleen in action.