Hua Hin, Thailand

Oktober 2017

TWSBI vulpen met Platinum Carbon Ink & Holbein aquarel in Strathmore Watercolor Art Journal

door Lijn Hof

Marleen ging naar Hua Hin om een paar dagen uit te rusten. Ze was er al eerder geweest, vertelt ze. ‘Maar dit keer was het anders.’
Ze had een tocht door Thailand en Maleisië achter de rug. Door urban sketchers in Bangkok was ze geattendeerd op de Asia-Link Sketchwalk, dat jaar in de Maleisische stad Kuching. Ze had – heel spontaan – besloten daar aan deel te nemen.
Aan het eind van de trip keerde ze terug naar Hua Hin.
‘Mijn hele reis was van A tot Z één groot feest. En daar, op dat Thaise strand, begon langzaam door te dringen hoeveel avonturen ik had beleefd. Ik had zoveel mooie plekken ontdekt, zoveel lieve en leuke mensen ontmoet en een hele maand in alle rust kunnen lezen en schetsen.’

Het strand van Hua Hin

‘Met deze schets ben ik best lang bezig geweest, maar ik hoefde ook niets anders! Alleen maar daar, onder de parasol, zitten schetsen en genieten. Uiteraard een lekker Thais hapje en drankje erbij.’ Marleen gebruikte haar favoriete TWSBI mini vulpen en watervaste carbon ink van Platinum in een Strathmore Watercolor Art Journal. In Maleisië had ze Holbein aquarel verf gekocht.
‘Ik was blij verrast door de felle kleuren, precies waar ik naar zocht.’

De Asia –Link Sketchwalk is een jaarlijks terugkerend driedaags evenement. Er doen zo’n driehonderd voornamelijk Aziatische sketchers aan mee.
‘Het was een enorme belevenis! Zoveel sketchers bij elkaar en zo’n goede sfeer! Workshops, sketchwalks en veel eten en drinken. Ik kreeg een hartverwarmende ontvangst. Ik was een behoorlijk opvallende verschijning met mijn blonde haar en iedereen kwam een praatje maken.
Ik vond het zo leuk dat ik weer ga. Dit jaar vindt het plaats in Taiwan en heb al een toegangsbewijs en een vliegticket (meer informatie over het evenement vind je hier). Ik ga daar weer een hoop nieuwe, maar ook inmiddels oude bekenden ontmoeten.’
Marleen zal dit keer in Maleisië starten en daarna met een Australische vriendin, die ook deelneemt aan de Asia-Link Sketchwalk, verder reizen door Taiwan.
‘We gaan samen voor en na het evenement schetsen.’

Marleen in actie

OPROEP!

Dit was het eerste artikel waarin Lijn Hof op zoek gaat naar het verhaal achter de schets.

Heb je zelf een schets met een verhaal, of een schets van een speciale plek of gebeurtenis? Een schets van je lievelingsplek, waar je telkens weer terugkomt?

Neem dan contact op met Lijn Hof via Facebook. En als je niet op Facebook zit, stuur dan een mailtje naar Roger, van de redactie. We zouden het heel fijn vinden als je wil meedoen!

 

Andere artikelen
%d bloggers liken dit: