Urban Sketchers Nederland en Urban Sketchers Groningen organiseren op 22 december aanstaande de Sketch Day Groningen.

We sluiten deze dag aan bij een bijzonder evenement in de binnenstad van Groningen: Winterwelvaart. Tijdens dit maritieme evenement meren imposante historische schepen aan aan de kades tussen de oude pakhuizen. Zo’n 25 sfeervol verlichte schepen zijn open voor publiek.

Er kan op verschillende plaatsen worden getekend. Ten eerste: de Winterwelvaart zelf. Deze vindt plaats langs de grachten van het Hoge-, Lage- en Kleine der A in het centrum van Groningen. Ten tweede kan er ook getekend worden in het Noordelijk Scheepvaartmuseum aan de Brugstraat (gratis toegang). Verder kun je tekenen op een knusse kerstmarkt met live muziek, en aandacht voor ambachten en cultuur. Je kunt daar ook terecht voor een beker glühwein om op te warmen na (of voor) een tekensessie.

Dus pak je tekenspullen in, trek je thermokleding aan en kom naar Groningen voor een hele dag winterse gezelligheid!

Workshop

Tijdens de Sketch Day geeft Groninger Christiaan Afman een workshop. Naast het tekenen met een doorlopende lijn (‘continuous line drawing’) zal deze workshop ook gaan over het ‘uitzetten van ankers’ op het papier, om zodoende grip te krijgen op het tekenen van een complexe situatie zoals zeilschepen in een gracht en alles wat daaromheen en tussendoor te zien is. Je tekent met eigen materialen; aanbevolen zijn losse vellen A3 en een zwarte fineliner of vulpen. Het maximaal aantal deelnemers is 10. Duur van de workshop is ca. 2 uur.

Christiaan Afman: Winterwelvaart in Groningen

Programma
  • 10:30 ontvangst bij Stadscafé Double A (Westerkade 18, 10 minuten lopen vanaf CS)
  • 11:00 start programma en vertrek naar workshop locatie
  • 13:30 einde workshop
  • 16:00 groepsfoto binnenplein Scheepvaartmuseum, gevolgd door show & tell bij Stadscafé Double A
  • 17:15 start diner Stadscafé Double A (15 euro excl. drankjes)
Inschrijven

Inschrijven doe je zoals gebruikelijk via Eventbrite (tickets zijn beschikbaar vanaf zaterdag 10 november om 8.00 uur). Deelname is gratis.

Voor het diner gaat het deze keer anders dan je gewend bent: wie wil dineren schrijft zich in via Eventbrite en maakt daar ook de menukeuze, maar het diner wordt door iedere deelnemer op 22 december in het café zelf afgerekend. Dus je betaalt niet via Urban Sketchers Nederland, zoals jullie gewend waren. Het is goed om te weten dat de organisatie met Café Double A de afspraak heeft gemaakt, dat we op tijd aan tafel gaan (17.15 uur), zodat je niet al te laat weer terug kunt reizen naar huis.