Het bestuur van de Stichting Urban Sketchers Nederland kondigt met veel genoegen een partnerschap aan met Winsor & Newton. Het partnerschap gaat in per mei 2019.

Winsor & Newton sponsort de Stichting Urban Sketchers Nederland met een mooie bijdrage, waarmee de werkzaamheden en evenementen van Urban Sketchers Nederland ondersteund worden.

Maar Winsor & Newton gaat meer doen: op elke schetsdag (te beginnen op 18 mei in Middelburg) zal Winsor & Newton een workshop verzorgen: de gelegenheid om kennis te maken met nieuwe materialen en hoe die te gebruiken. Winsor & Newton heeft een vast aantal kunstenaars die ruime ervaring hebben met dit soort workshops, dus we verwachten er veel van. De workshops zullen zo veel mogelijk aansluiten bij ‘urban sketching’, natuurlijk.

‘Wij zijn erg verheugd met de komende samenwerking’, zegt Jasper van der Wurff, algemeen directeur Benelux van Winsor & Newton.

‘Winsor & Newton ontwikkelt al bijna 200 jaar hoog kwalitatieve producten voor kunstenaars, illustratoren en designers. Het is onderdeel van ons DNA om de kennis over, en onze passie voor materialen en technieken te delen met de gebruikers van onze producten. Hierdoor willen wij tekenen en schilderen toegankelijker maken voor iedereen. Die doelstelling hebben Winsor & Newton en de Urban Sketchers gemeen, want ook hier is plaats voor iedereen, ongeacht leeftijd of ervaring. Juist die uitwisseling van kennis en ervaring maakt een platform als Urban Sketchers waardevol en dit ondersteunen wij van harte.’

De Stichting Urban Sketchers Nederland zal in de communicatie op internet en in drukwerk ruimte bieden aan het partnerschap.

We zien uit naar een fijne samenwerking met Winsor & Newton!

Het bestuur van Stichting Urban Sketchers Nederland