Beste Urban Sketchers,

Zoals veel van jullie weten heeft onze website de laatste tijd veel last gehad van doorverwijzingen naar spam-sites, meestal naar een soort casino-sites.

In samenwerking met Ruud Otten heb ik er veel werk aan gehad – op een bepaald moment konden we de ‘malware’ herkennen en weghalen, maar dan kwam die de volgende dag weer terug – een dagelijkse klus van één tot anderhalf uur. Helaas lukte het ons niet om de bron van de ‘infectie’ te vinden.

We installeerden extra bescherming op de site, maar ook die kon de malware niet opsporen. Onze provider wilde ons niet helpen en verklaarde de site ‘veilig’, terwijl we wisten dat dat niet zo was.

Gelukkig vonden we een IT-expert die belangeloos voor Urban Sketchers Nederland aan het werk wilde gaan. Inmiddels heeft hij al veel bestanden opgeschoond en infecties verwijderd, en heeft hij ook beveiligingsmaatregelen getroffen.

Sinds een aantal dagen treffen we geen malware meer aan, dus is er voorzichtig de hoop dat de site werkt zoals het moet.

We blijven voorlopig duimen dat de site in orde is. Laat het ons weten als je via onze site op verkeerde sites terecht komt. Bedankt voor jullie begrip en medewerking de afgelopen tijd.

Groeten,
Roger Klaassen

Bij ons zijn er geen gevallen bekend van apparaten (telefoons, tablets of computers) die ‘besmet’ zijn geraakt via de malware-sites waar naar toe werd gelinkt. We raden iedereen aan om je virusscanner up to date te houden en regelmatig je apparaat te scannen op ‘infecties’.