Afgelopen zondag kwamen de Urban Sketchers Groningen bij elkaar voor hun 50ste Sketchcrawl. Een ongelooflijk aantal! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal namens alle urban sketchers van Nederland.


door Linda Toolsema

Afgelopen zondag vierde Urban Sketchers Groningen een jubileum: het was tijd voor de 50e sketchcrawl!

Bijna vijf jaar schetsen in Groningen

De allereerste sketchcrawl van USk Groningen vond plaats op 18 oktober 2014 op initiatief van Henriëtte Twilhaar en Merel Kotterer. In eerste instantie kwam de groep elk kwartaal samen om te tekenen. Al gauw was er behoefte aan meer en sindsdien organiseren Christiaan Afman (lid sinds juli 2015), Wiltfried Pathuis en Linda Toolsema (beide lid sinds de allereerste sketchcrawl) elke maand een sketchcrawl ergens in de stad of de provincie Groningen. De sketchcrawls vinden in principe plaats op de laatste zaterdag van de maand en worden zoals gebruikelijk aangekondigd in de Facebookgroep van Urban Sketchers Groningen. Van harte welkom!

Nienoord

Afgelopen zondag verzamelden achttien schetsers in de leeftijd van 10 jaar tot 65+, een partner en een hondje zich voor de jubileumsketchcrawl met picknick bij de borg Nienoord te Leek. Ondanks de mindere vooruitzichten troffen we het met het weer en de picknick werd een groot succes, vooral ook dankzij de vele heerlijke – vaak zelfgemaakte – hapjes die de deelnemers hadden meegenomen. Met o.a. twee deelnemers van het eerste uur, een nieuw lid dat pas verhuisd is vanuit Indonesië en bezoekers vanuit Haarlem, Amsterdam en zelfs Sydney werd het een bont en bijzonder gezellig gezelschap. Na de picknick werd het al gauw stil toen iedereen begon te tekenen… De prachtige oogst aan tekeningen op het picknickkleed deed het jubileum eer aan!

Foto’s: Christiaan Afman.