Eindelijk! Hier is de agenda voor 2020 van Urban Sketchers Nederland:

  • 16 mei: National Sketch Day in Delft
  • 26-27-28 juni: Sketch Weekend in Maastricht
  • 3 oktober: National Sketch Day in Almere

Team Delft heeft inmiddels een vliegende start gemaakt. In het team zitten de mensen van USk Den Haag en Delft, dus er is behoorlijk wat organisatorische ervaring aanwezig – we hebben er alle vertrouwen in.

In Maastricht is Ruud Otten aan het werk met de organisatie van het Sketch Weekend. Tegen die tijd is Ruud waarschijnlijk al teruggetreden als voorzitter, en dit Sketch Weekend wordt een knallende afsluiter van zijn werk voor Urban Sketchers Nederland *.

In Almere gaat Zita Christie de uitdaging aan om met ons de Sketch Day te organiseren. Voor velen van ons zal het een ontdekkingstocht door een nieuw stuk Nederland zijn.

Lokale groepen

Misschien is het overbodig om hier te vermelden, maar deze agenda betreft de Sketch Days van Urban Sketchers Nederland. In 2020 kun je natuurlijk ook terecht bij lokale USk-groepen: een aantal daarvan organiseert zelfs elke maand een schetsbijeenkomst.

Wie wil kan vrijwel elke week wel ergens gaan tekenen. Houd de Facebook-pagina’s van de lokale groepen in de gaten; hier vind je daar een overzicht van.

Toelichting bij onze keuze

Eind september deden we een oproep aan lokale USk-groepen en enthousiaste urban sketchers om zich kandidaat te stellen om samen met ons een Nationale Sketch Day te organiseren. We kregen behoorlijk wat reacties.

Onze overwegingen om voor Delft en Almere (Maastricht was er al) te kiezen waren:

  • we willen de schetsdagen verspreiden over het land
  • we hebben een voorkeur voor organisatoren met ervaring – door het bezoek aan eerdere National Sketch Days of door organiseren van lokale schetsdagen
  • de bereikbaarheid met het OV (liefst de trein)

We hadden ook een aantal aanmeldingen voor wat kleinere plaatsen. We hebben ons voorgenomen die plaatsen in de loop van komend jaar te bezoeken om te beoordelen of we daar met 100-125 tekenaars terecht kunnen zonder elkaar en de bewoners in de weg te zitten.

Met sommige van de aangemelde organisaties zijn we al vooruit aan het kijken naar 2021. We hopen de agenda voor 2021 dan ook wat vroeger in het jaar aan te kunnen kondigen.

We willen iedereen die zich kandidaat heeft gesteld hartelijk danken! We wensen alle organisaties veel succes en sterkte! En natuurlijk wensen we alle urban sketchers veel plezier op welke schetsbijeenkomst dan ook!

Namens het bestuur van Stichting Urban Sketchers Nederland,
Roger Klaassen

* Ruud blijft zich nog inzetten voor USk Nederland, geen zorgen.