door Roger Klaassen

Het klinkt als een mop: wat is het verschil tussen een schoen en een tekenaar?

De afdeling ‘Belastingen’ van de Gemeente Almere deed er 8 maanden over om dat uit te vinden. Het antwoord: één letter.

In maart van dit jaar ontvingen we een aanslag van de Gemeente Almere voor een bedrag van 2909,35 euro. Waarom: we zouden een pand in de stad gebruiken. Probleem: het ging niet om ons, maar om een vestiging van het schoenenmerk Skechers.

Een paar Skechers en een paar sketchers.

Onze secretaris René Fijten diende direct een bezwaarschrift in, en begin van deze week ontvingen we de uitspraak: na acht maanden van intern onderzoek werd de tikfout erkend en we hoeven niets te betalen.

Hoera! We kunnen nu met een gerust hart afreizen naar onze National Sketch Day in Almere van 3 oktober aanstaande – zonder angst voor de Almeerse belastinginners.