door Roger Klaassen

Twee nieuwtjes vanuit het bestuur van de Stichting Urban Sketchers Nederland.

Nieuwe bestuursleden

Zoals jullie weten, gaat Ruud Otten het bestuur binnenkort verlaten. We zijn de afgelopen tijd op zoek geweest naar nieuwe mensen om het bestuur te versterken en we kunnen jullie twee nieuwe bestuursleden voorstellen.

Christien en Annet

Christien van Driel organiseerde vorig jaar samen met ons de National Sketch Day in Middelburg. Dat was een heel fijne ervaring, vandaar dat we haar benaderden. Christien doet graag mee en zal de functie van penningmeester op zich gaan nemen. Wil je meer weten van Christien: lees dan dit interview dat we vorig jaar met haar hadden.

Annet van den Oord was ons opgevallen tijdens het Symposium in Amsterdam. Onze vraag om in het bestuur te komen kwam op het juiste moment, want Annet wilde graag wat doen buiten haar werk voor het familiebedrijf. Om Annet beter te leren kennen, gaan we binnenkort een interview met haar maken – nog even geduld (en kun je niet wachten, bezoek dan haar website Studio Potlood)!

De komende tijd zullen we Christien en Annet inwerken en zullen we taken in het bestuur herschikken. Ruud Otten zal zijn werkzaamheden overdragen (en gelukkig blijft hij ook nog dingen voor ons doen) en daarna zal het bestuur er als volgt uit zien:

  • voorzitter: Roger Klaassen
  • penningmeester: Christien van Driel
  • secretaris: René Fijten
  • Judith Spijk
  • Annet van den Oord

Welkom Christien en Annet!

Bijeenkomst met lokale Urban Sketcher-groepen

Afgelopen zaterdag (25 januari) kwamen in ‘Het Huis van Betekenis’ in Utrecht alle organisatoren van lokale Urban Sketcher-groepen (zoals vermeld op onze site) en het bestuur van USk-NL bij elkaar. Het doel van de dag was om de banden met de lokale groepen aan te halen.

Links: de deelnemers met volle aandacht aan het werk – Rechts: bedankt Winsor & Newton voor de leuke attentie (foto’s: Ruud Otten).

Tijdens deze dag wilden we ideeën verzamelen die de basis kunnen vormen voor samenwerking tussen ons en de lokale groepen en tussen de lokale groepen onderling. De deelnemers kwamen met een hele reeks van goede ideeën,van problemen waar ze een oplossing voor zoeken en van allerlei goede tips.

Er werd flink en enthousiast gewerkt, gediscussieerd, kennis gemaakt met elkaar en er werden keuzes gemaakt. Het resultaat was een lijst met ideeën, waarvan de top 6 in kleine teams zal worden uitgewerkt tot praktische oplossingen.

Zodra we jullie hier meer over kunnen vertellen, lees je het hier.

Alle deelnemers: hartelijk bedankt! Alle team die aan de slag gaan met de top 6: heel veel succes!

Denk je nu: ‘Hé, ik run ook een lokale USk-groep en ik was niet uitgenodigd!’: meld je groep dan bij ons aan via dit mailadres info@urbansketchers.nl. We nemen dan contact met je op.

Ingrid Terpstra kan multitasken: tijdens de werkzaamheden maakte ze deze schets. Ik realiseer me nu pas dat er een tijger in mijn nek had kunnen springen!