door Judith Spijk

In de Kop van Overijssel heeft Rietje Veltkamp in 2019 het initiatief genomen om buiten te schetsen op een vaste dag met een groepje liefhebbers. Deze positieve ervaring leidde tot haar deelname aan de sketchcrawl in Arnhem en Almere en het intensief bekijken van de schetsverhalen op Facebook. En het smaakte naar meer!

In Overijssel waren nog geen schetsgroepen aangesloten bij de Urban Sketchers Netherlands. Het enige wat haar dus te doen stond was zelf een groep te starten en aansluiting te zoeken bij de landelijke organisatie. De bedoeling is dat mensen van binnen en buiten ‘De Kop’ enthousiast mee komen schetsen: beginnende en ervaren schetsers. Van harte welkom!

Twee keer Rietje Veltkamp in actie.

Overijssel is een langgerekte provincie. Daarom is gekozen voor De Kop, als start beter te behappen. De Kop met als randgemeente Meppel is vooral een groen gebied met pittoreske (haven)stadjes en dorpen die dorp gebleven zijn. In tijden van ‘bouwend Nederland’ is het volgens haar ook belangrijk te blijven kijken naar de waarden van stadjes, dorpen en het platteland door urban sketchers.

Rietje heeft zelf in de jaren 80 een kunstopleiding gevolgd. Zij vindt het leuk om beginners te informeren met haar kennis en ervaring als daar behoefte aan is. Kijk op Facebook Urban Sketchers Kop van Overijssel voor meer informatie.