Onze partner Winsor & Newton wil jullie toch de workshop aanbieden die ze in Delft zouden verzorgen tijdens onze inmiddels geannuleerde National Sketch Day.

Dit gaan ze komende donderdag (2 april) doen in een livestream van de workshop op hun Instagram account Art_Inspirations_nl.

De workshop start om 13.00 uur en zal ongeveer een uur duren. Tijdens de livestream is er de mogelijk om vragen te stellen. Wie er donderdag niet live bij kan zijn is de livestream terug te kijken op hetzelfde Instagram account Art_Inspirations_nl. De video zal ook beschikbaar komen op het Youtube-kanaal van onze andere partner, Gerstaecker. Het zou kunnen dat daar enkele dagen tussen zitten.

Lees hieronder de omschrijving van de workshop door Winsor & Newton.

Haal het meeste uit de Cotman Sketchers Pocket Set!

Een Cotman Sketchers pocket set is voor vele kunstenaars een vaste goto. Maar welke kleuren zitten er eigenlijk standaard in zo’n pocketset en waarom eigenlijk?
Haal jij eigenlijk wel het meeste uit jouw pocketset en gebruik je alle mogelijkheden die deze pocketset je biedt?

In de online workshop leert Robert Rost je het kleurenpalet van de Cotman Sketchers Pocket Set beter te begrijpen en laat hij zien welke mogelijkheden en eigenschappen deze samenstelling van kleuren jou allemaal te bieden heeft.

De workshop is zeker ook interessant voor urban sketchers met andere aquarelsets.

De workshop wordt verzorgd door Robert Rost, die eerder al workshops verzorgde op National Sketch Days. Hij is schilder, docent en Resident Artist van Winsor & en Newton en houdt zich bezig met de overdracht van materiaal en techniekkennis op het gebied van tekenen en schilderen.

In zijn workshop demonstreert Robert de volgende materialen van Winsor & Newton:

  • Cotman Sketchers Pocket Set
  • Cotman halve napjes van diverse kleuren
  • Cotman Penselen
  • Series 7 penseel
  • Professioneel Cold Pressed Aquarelpapier 300 gr.
  • Professioneel Hot Pressed Aquarelpapier 300 gr.

Kortom: dat belooft een volgepakt uur te worden! In uitgebreidere vorm zal de workshop ook gegeven worden tijdens het Sketch Weekend in Maastricht.