Een initiatief van Judith Spijk & Annet van den Oord

Wij vroegen ons af hoe het met iedereen gaat nu we elkaar niet meer ontmoeten tijdens sketchmeetings overal in Nederland. Erg jammer dat dit voorlopig niet kan doorgaan, zeker nu de winter voorbij is en we normaal gesproken het hoogseizoen ingaan.

Om er achter te komen hoe jullie omgaan met de situatie vroegen we een aantal urban sketchers naar hun ervaringen. Wellicht helpt dit jullie aan nieuwe inspiratie. Zita Christie van Urban Sketchers Almere is blij van ons te horen en meldt dat ze de USk bijenkomsten ontzettend mist.

Zij woont met haar dochter van 12 en zoon van 17 in een rustige buurt langs het water. Ze vertelt dat er eigenlijk heel veel plekken zijn om te sketchen maar dat ze daar niet aan toe is.

Maak je momenteel nog urban sketches?

Ja, meestal binnen of vanaf mijn ramen.

Neem je deel aan bijvoorbeeld #uskthuis #USkAtHome #VirtualSketch?

Ik neem deel aan alles #uskthuis #USkAtHome #VirtualSketch … haha… niet elke dag maar als ik een interessant thema zie dan doe ik mee, maar #VirtualSketch vind ik leuk, dat doe ik bijna elke dag.

We vinden in deze dagen vaak nieuwe uitdagingen, welk onderwerp heb je getekend waaraan je nooit eerder had gedacht?

Ik vind bij #VirtualSketch werken met hyperperspectief wel uitdagend, hiervoor probeerde ik ingewikkeld perspectief altijd te vermijden ..hihihi.

Heb je een foto die je met ons wil delen?

Deze foto is van een uitzicht vanuit mijn raam.

Nog tips voor andere Urban Sketchers?

Nu heb je juist de tijd om meer te tekenen dus doe dan mee aan de “challenges” en je zult zien dat je skills binnen no time vooruit gaan 🙂