door Roger Klaassen

Prachtig weer en een prachtige stad: het had vandaag zo mooi kunnen zijn, onze National Sketch Day in Delft. Team Delft (bestaande uit Urban Sketchers Delft en Urban Sketchers Den Haag), had het programma rond. Een mooie plek om bij elkaar te komen aan het begin en eind van de dag, maar liefst zes workshops. Helaas kwam het coronavirus er tussen.

Om onszelf te troosten: een paar urban sketches uit Delft uit een niet eens zo’n ver verleden.

Deze tekening van Peer Wolkers mag zeker niet ontbreken: de tekening zou prominent op onze flyer komen te staan. Hopelijk komt de herkansing volgend jaar.

Miryam van Es was de aanvoerster van Team Delft. Zij maakte deze tekening een aantal jaar geleden op de Beestenmarkt. Een plein omringd door veel café’s en restaurants… op dit moment waarschijnlijk net zo rustig en stil als op Miryam’s schets.

Beatriz Montero maakte afspraken met het café-restaurant waar we elkaar zouden ontmoeten vandaag, en zij stuurde een lijst met ruim veertig (!) interessante schetslocaties op voor voor op onze plattegrond. Op haar tekening zie je de Voldersgracht, een van de charmante grachten die Delft rijk is.

Ik zelf woonde een jaar of zes in Delft. Ik studeerde er en maakte in die tijd welgeteld nul schetsen van de stad – ik was drukker met cartoons en strips voor verschillende studentenkrantjes. Een paar jaar geleden haalde ik het een heel klein beetje in en maakte ik deze schets van het Hoogheemraadschap aan de Oude Delft – het zou een geheide trekpleister voor urban sketchers zijn geweest vandaag.

Ik hoop dat iedereen toch een fijne dag heeft vandaag, urban sketchend in je eigen dorp of stad. Hopelijk snel weer tot ziens!