Een initiatief van Judith Spijk & Annet van den Oord

Wij vroegen ons af hoe het met iedereen gaat nu we elkaar niet meer ontmoeten tijdens sketch meetings overal in Nederland. Erg jammer dat dit voorlopig niet kan doorgaan, zeker nu de winter voorbij is en we normaal gesproken het hoogseizoen ingaan.

Om er achter te komen hoe jullie omgaan met de situatie vroegen we een aantal urban sketchers naar hun ervaringen. Wellicht helpt dit jullie aan nieuwe inspiratie. Vandaag : Peter Flohr.

Hoi, ik ben Peter Flohr, urban sketcher uit Rotterdam. Enige tijd terug verscheen een interview met mij bij USk Nederland en voor een introductie op mijzelf verwijs ik daar naar.

De huidige quarantaine periode kom ik al schetsend wel goed door eigenlijk. Tot vlak voor de coronamaatregelen heb ik nog samen geschetst op lokatie. Erg jammer natuurlijk dat de urban sketches en het afspreken om samen te schetsen er nou niet in zitten maar gelukkig zijn er wel alternatieven. Daar maak ik graag en veel gebruik van. In m’n eentje buiten schetsen zou kunnen maar dat vind ik gewoon te ongezellig. Leuk dat USk NL een lijst met dagelijkse thema’s geeft om toch iets gezamenlijk te schetsen. Ik heb met plezier met een aantal meegedaan.

Maar het meest actief ben ik toch met met het prachtige initiatief van Anne Rose Oosterbaan, #VirtualSketch, gezamenlijk schetsen via Google Street View. Op het moment van schrijven heb ik nu 27 schetsen daarvoor gepost! Heerlijk om te doen maar soms ook wel een worsteling als je je niet tevreden wilt stellen met een voor de hand liggend mooi plaatje.

Schets van kerk en kroeg in het Belgische Dinant voor #VirtualSketch

Daarnaast blijf ik ook snelle, losse schetsen maken als ik een ideetje heb opgepikt. Zo’n ideetje kan een onderwerp betreffen maar ook een manier van schetsen. Die post ik dan vaak in een FB groep die voor snelle schetsen is bedoeld, meestal dagelijks, soms twee maal op een dag.

De gebruikelijk tip is om aan te raden dagelijks te blijven schetsen, wat ook zeker een goede zaak is. Ik zou er aan toevoegen om het ook te posten, FB of Instagram ipv. te schetsen voor het archief. De reacties/likes kunnen toch een stimulans zijn door te gaan.

Hopelijk zal het gezamenlijk buiten schetsen er toch weer eens van komen, dus blijf gezond tot dan.

Dank je wel, Peter!