Een initiatief van Judith Spijk & Annet van den Oord

Wij vroegen ons af hoe het met iedereen gaat nu we elkaar niet meer ontmoeten tijdens sketch meetings overal in Nederland. Erg jammer dat dit voorlopig niet kan doorgaan, zeker nu de winter voorbij is en we normaal gesproken het hoogseizoen ingaan.

Om er achter te komen hoe jullie omgaan met de situatie vroegen we een aantal urban sketchers naar hun ervaringen. Wellicht helpt dit jullie aan nieuwe inspiratie. Deze keer één van de inititatiefneemsters van deze corona-artikelen: Annet van den Oord.

Mijn naam is Annet van den Oord en in woon samen met man en twee kinderen net boven de Maas, in Ammerzoden.

Tijdens deze corona-periode ben ik gewoon aan het werk op mijn kantoor aan huis waar ik de administratie op orde houd voor ons agrarisch bedrijf. Dit geeft in deze periode veel ups & downs daar wij toeleverancier zijn van de horeca. We doen wat we kunnen. Van mijn kleine teken studio StudioPotlood, waar ik o.a. workshops geef, heb ik het deurtje tijdelijk gesloten.

Maak je momenteel nog urban sketches?

Ik ben weinig op locatie gaan tekenen. Ten eerste omdat ik geen risico wil lopen voor mezelf en ten tweede geen risico voor mijn ouders, waar ik de boodschappen breng. En daarnaast omdat ik vooral de eerste weken merkte dat ik me er niet toe kon zetten om creatief bezig te zijn. Het nieuws in krant en tv slokte veel energie op.

De laatste twee weken teken ik wel weer meer. Ik probeer div. materialen en technieken. Veel van wat ik op Instagram voorbij zie komen probeer ik me eigen te maken. Oefenen, oefenen, oefenen. Ook aan #uskthuis heb ik enkele dagen deelgenomen. Maar omdat ik naast mijn werk, niet nog meer uren wil zitten en met de computer werken, vind ik #VirtualSketch niet zo mijn ding.

We vinden in deze dagen vaak nieuwe uitdagingen, welk onderwerp heb je getekend waaraan je nooit eerder had gedacht?

Andere uitdagingen… ja, ik heb hier en daar het huis een lik verf gegeven!
Wat ik ervaar tijdens deze periode is dat je weer gaat genieten van dat wat je hebt: je thuis, je tuin en het prachtige Nederland!

Natuurlijk heeft Annet ook een aantal tekeningen die ze met ons wil delen.

#uskthuis : iets handmade: naast tekenen maak ik graag dingen met naald en draad.
#uskthuis : wolken met veel kleur
Mijn eerste schets tijdens Corona-tijd: uitproberen van gouache