Bierfabriek en Apollohotel, getekend door Zita Pitoy.

Na twee afgelastingen van National Sketch Days (& Weekend) hopen we op 3 oktober aanstaande dan toch een National Sketch Day te kunnen organiseren, in Almere. We doen dat in samenwerking met USk Almere, waar Zita en Letty mooie locaties hebben gevonden.

Waar we op onze vorige National Sketch Days vooral historische stadscentra verkenden, gaan we in Almere uit een heel ander vaatje tappen. We zullen schetsen in en om het stadshart. Het centrum van Almere is één van de visitekaartjes van de stad; compact, modern en gastvrij, met experimentele en eigentijdse architectuur. Ingericht op basis van een masterplan van Rem Koolhaas met gebouwen van internationaal gerenommeerde architecten.

Maar er zijn ook stukken met groen en wijdse uitzichten over het water. Almere heeft volop overdekte of halfoverdekte schetsplekken, dus ook bij slecht weer zijn er volop mogelijkheden.

Gebouw De Voetnoot, getekend door Letty van Drie.

Corona

Op 3 oktober zullen we rekening moeten houden met corona-maatregelen. De belangrijkste is de anderhalve meter afstand. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat we het aantal deelnemers zullen moeten beperken – we gaan in eerste instantie uit van 60 deelnemers. Mochten de regels worden versoepeld, dan zullen we dit aantal verhogen.

We gaan ervan uit dat jullie op 3 oktober alleen maar naar Almere komen als jullie geen ziekteverschijnselen hebben. Handen en knuffels geven, dat doen we ook niet.

Ook zullen we in Almere geen diner organiseren.

De Diagonaal, getekend door Annet van den Oord

Programma

We hebben dit jaar al twee evenementen moeten annuleren na heel veel voorbereidingswerk, dus we hebben besloten om de organisatie in Almere vrij eenvoudig te houden.

  • Vanaf 10.30 – verzamelen (de locatie zal later bekend worden gemaakt). De locatie die we op het oog hebben is op ongeveer 10 minuten lopen van station Almere Centrum. Ter plekke is veel parkeerruimte beschikbaar, dagkaarten rond de 10 euro.
  • 11.00 Start van de dag
  • Aansluitend:
    • een workshop verzorgd door Winsor & Newton (maximaal 12 deelnemers); vanuit de ontvangst lopen de deelnemers naar de workshoplocatie (5 minuten lopen). De inhoud van de workshop zal later bekend worden gemaakt.
    • een schetswandeling met een ‘stadsgids’. Op een aantal plaatsen zal iets verteld worden over een markant stukje Almere en daar kun je een tekening maken. We verwachten drie of vier stops tijdens de wandeling. Je kunt tussentijds ‘uitstappen’ en ‘instappen’.
    • je kunt natuurlijk ook zelf op pad, of in een groepje.
  • Om 16.30 komen we weer bij elkaar. We proberen een corona-veilige groepsfoto te maken en we kunnen de tekeningen aan elkaar laten zien.

Inschrijvingen

Eind augustus/begin september starten we de inschrijvingen via Eventbrite. We houden jullie op de hoogte via onze website en onze Facebook-pagina.

Stadshart van Almere, getekend door Roger Klaassen.

%d bloggers liken dit: