Onze sponsoren Winsor & Newton en Gerstaecker slaan de handen ineen voor een heus Urban Sketching Project. Onder de slogan ‘Talk less, sketch more – see you at Gerstaecker’ willen ze iedereen aan het tekenen krijgen – en zoals jullie weten, kan iedereen meedoen met urban sketching, en al met eenvoudige middelen kun je beginnen.

Het project behelst 25 informatieve en inspirerende video’s over urban sketching, verzorgd door vijf prominenten onder de urban sketchers.

Deze vijf tekenaars zijn:

De tekenaars stellen zichzelf alvast voor in een serie interviews, die je hier kunt lezen.

De video’s zijn te volgen als demonstratie, maar bieden ook een kijkje achter de schermen bij een paar bekende urban sketchers. De tekenaars geven uitleg over het tot stand komen van hun schets en je kunt bij de filmpjes meteen ook zien welke materialen de kunstenaar heeft gebruikt. De filmpjes zijn te zien tot en met 30 november.

* Spelregel
Een belangrijke spelregel: de video’s komen voor jou beschikbaar bij aankoop van W&N producten op de website of in de winkels van Gerstaecker. Koop je online, krijg je een link naar de video’s; koop je in de winkel, dan krijg je een flyer met een QR-code die je toegang geeft tot de video’s.
Tot en met 14 oktober kun je de kortingscode USKALMERE gebruiken (de korting geldt niet op reeds afgeprijsde artikelen).

Livestreams

Naast deze 25 video’s zullen de vijf tekenaars op de Facebook-pagina van Gerstaecker een livestream gaan verzorgen. De livestreams zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Tijdens deze livestreams is er gelegenheid om vragen te stellen.

De planning van deze livestreams en de links naar livestreams die al zijn geweest (ze blijven beschikbaar tot en met 30 november 2020):

  • 4 oktober, 13.00-14.00 uur – Nina Johansson – Urban Sketching vanuit een kledingkast – hier terugkijken
  • 6 oktober, 19.00-20.00 uur – Albert Kiefer – Stedelijke scènes schetsen met fotografische referentie – hier terugkijken
  • 14 oktober, 19.00-20.00 uur – Jenny Adam – Colour Abstractions – hier terugkijken
  • 21 oktober, 19.00-20.00 uur – Julia Henze – Kleurrijk Straatje – hier terugkijken
  • 28 oktober, 19.00-20.00 uur – Jörg Asselborn – Scheepswrak – hier terugkijken

De livestreams zijn Engelstalig, behalve de livestream van Julia Henze – die is in het Nederlands.

Heel veel plezier!