English translation: click here.

Op 14 november organiseert Urban Sketchers Nederland een Virtual Sketch Meeting.

Bij de Virtual Sketch Meeting zullen we elkaar ontmoeten via Zoom. Bij de start van de Sketch Meeting krijg je een korte uitleg en sturen we je op pad met een kleine opdracht. Vervolgens ga je tekenen in je eigen omgeving – binnen of buiten. Na een tijdje komen we dan weer bij elkaar via Zoom en krijg je uitleg voor een tweede opdracht. Uiteindelijk komen we dan nog een keer bij elkaar van Zoom en sluiten we de dag af.

Er zal ook een mogelijkheid zijn om elkaar in de zoom-meeting in groepjes te ontmoeten – dat maakt de communicatie eenvoudiger.

Natuurlijk ben je niet verplicht je aan de opdrachten te houden – maar het zijn leuke uitdagingen. Het bijwonen van tussentijdse meeting kan lastig zijn omdat je onderweg bent en geen verbinding hebt of omdat je nog bezig bent met je eerste opdracht: geen zorgen – het is niet verplicht. We hopen natuurlijk wel iedereen te zien bij de eerste en de afsluitende zoom-meeting.

Tip: vorm samen met een andere urban sketcher (of meer sketchers) bij jou in de buurt een groepje en doe samen mee aan de Virtual Sketch Meeting. Op die manier komt het dichter in de buurt van een ‘echte’ Sketch Day.

Winsor & Newton instructeur Robert Rost zal in de week voor de Virtual Sketch Meeting een demonstratie/workshop uitzenden op Facebook. Die kun je live volgen of later terugkijken. De eerste ‘opdracht’ van de Virtual Sketch Meeting zal hier op aansluiten. Als je de workshop niet hebt kunnen bekijken – geen probleem, je kunt altijd meedoen aan de opdracht. Let op onze sociale media voor een oproep over waar en wanneer je de livestream kunt volgen.

Zoom
Zoom is een mogelijkheid om met groepen te kunnen video-bellen. Ben je niet bekend met zoom, neem dan een kijkje op deze site en klik dan op ‘Join a meeting’.

Programma

Zaterdag 14 november, 13.30-16.00 uur

  • 13.30 Welkom en start (iedereen)
  • 14.30 Tussentijds uitwisselen van ervaringen (facultatief, in groepjes)
  • 15.45 Samenkomen om ervaringen te delen (in groepjes), gevolgd door afsluiting met groepsfoto (iedereen)
  • 16.00 Einde

Inschrijven

Om mee te kunnen doen aan de Virtual Sketch Meeting, moet je je inschrijven (we hebben je mail-adres nodig om de online meeting te kunnen voorbereiden).

Inschrijven kan individueel of als groep, per inschrijving krijg je één ticket. Via deze link kun je inschrijven. Inschrijven kan vanaf dinsdag 27 oktober 11.00 uur tot donderdag 12 november 16.00 uur..

De dag voor de Virtual Sketch Meeting krijg je dan een mail met een link naar de Zoom-meeting. Bewaar die link op een handige plek.

Als je thuis begint op je laptop,computer of tablet, maar bij de latere meetings buiten onderweg bent kun je met de link ook via je mobiel deelnemen.

English version

Join us! Sketching at a distance with Urban Sketchers Netherlands

November 14th, Urban Sketchers Netherlands organises a Virtual Sketch Meeting.

We will meet each other via Zoom. At the start of the Virtual Sketch Meeting, you will get a short introduction and we will give you an small assignment for your urban sketch. Then, you will go out and sketch in your own surroundings. After a while, we meet again via Zoom and you will get a second assignment. Finally, we come back to meet via Zoom again to close the Sketch Meeting.

There will be a possibility to meet in small groups, during the Zoon meeting – which makes communication between you simpler.

Of course, you are not obliged to follow the assignments – but they are nice challenges. Attending the second zoom-meeting can be difficult, because you can still be outdoor without connection of still busy working on your sketch: no worries – it is not an obligation to attend. We hope you will attend the starting and closing meetings.

Tip: team up with an other urban sketcher (or more) in your neighborhood and join the Virtual Sketch Meeting together. This way, it will feel more like a ‘real’ sketch meeting.

In the week before the Virtual Sketch Meeting, Winsor & Newton instructor Robert Rost will broadcast a workshop/demo on Facebook. You can follow it live or watch it later. The first ‘assignment’ of the Virtual Sketch Meeting will be in line with this workshop/demo. If you are not able to watch the demo – don’t worry, you can do the assignment. Keep an eye on our social media for an announcement of the W&N demo.

Zoom
Zoom is a tool to video-confer with groups of people. If you are not familiar with Zoom, take a look at this site and click on ‘Join a meeting’.

Program

Saturday 14 november, 13:30-16.00 uur

  • 13.30 Welcome and start (for everyone)
  • 14.30 Break to share experiences (no obligation, in groups)
  • 15.45 Meet again to share your experiences of the day in groups, followed by a closing meeting and a group photo
  • 16:00 Ende

Registration

To join our Virtual Sketch Meeting, you have to register (we need your e-mailaddress to prepare the online meeting).

You can register individually or a as a group, every registration gets one ticket. You can register via this link. You can register from Tuesday 27 october 11.00 till Thursday 12 november 16.00.

The day before the Virtual Sketch Meeting, you will receive an e-mail with a link to the Zoom-meeting. Save the link.

If you start the day at home on your computer,laptop or tablet, but will be outdoor during the later meetings, you can use the link on your mobile phone.