Zaterdag 27 maart organiseren we weer een Virtual Sketch Meeting. We sturen je die dag graag op pad met een uitdagende opdracht. Ter voorbereiding daarvan geeft Winsor & Newton Resident in Artist Robert Rost een demo ‘Een Kwestie van Kleur’ via een livestream op Facebook.

Het gebruik van kleur is een belangrijk element bij Urban Sketching en dient verschillende functies. Kleur kan het realisme in een tekening versterken, een sfeer in de tekening leggen, expressie vergroten etc. Er zijn vele materialen beschikbaar om kleur in te zetten en nog meer mogelijkheden en technieken om deze te gebruiken.

In de livestream richt Resident Artist Robert Rost van Winsor & Newton zich op het gebruik van kleur als uitgangspunt van een tekening. Wat gebeurt bijvoorbeeld als je een tekening opzet door eerst kleur aan te brengen in plaats van de geijkte methode van lijntekenen en inkleuren toe te passen.

In deze livestream wordt aquarelpotlood gebruikt in combinatie met andere materialen als aquarelverf, inkt en fineliner. Aquarelpotlood is een handig en veelzijdig potlood om kleur aan te brengen tijdens Urban Sketching.

Robert gaat werken met de volgende materialen van Winsor & Newton:

  • Aquarelpotloden, set van 24 stuks
  • Cotman penselen
  • Diverse soorten papier
  • Professioneel Cold Pressed Aquarelpapier 300 gr.
  • Diverse materialen als Inkt, acrylverf, fineliners, pennen etc

Laat je inspireren en informeren in deze experimentele livestream en stel tevens al jouw vragen.

Waar en wanneer?

De livestream is hier nog terug te kijken.


Robert Rost

Robert Rost (instagram: @rostrobert), verzorgde eerder al workshops op onze National Sketch Days. Hij is schilder, docent en Resident Artist van Winsor & en Newton en houdt zich bezig met de overdracht van materiaal en techniekkennis op het gebied van tekenen en schilderen.

Meer inspiratie vind je op @winsorandnewton – WNStudioCollection #WNWatercolour #WNFineliner