door Ruud Otten

Graag stellen we ons kersverse social media team aan jullie voor. Het afgelopen jaar heeft ons geleerd dat in contact met elkaar blijven via internet uitkomst kan bieden in een tijd dat je elkaar als urban sketchers niet zomaar kunt ontmoeten. Zo ook op social media. Urban Sketchers Nederland is ooit ontstaan in onze Facebook-groep. Het is één van de kanalen waarbinnen we in contact komen met een zo divers mogelijk urban sketchers publiek. Daarnaast zijn we ook actief op Instagram.

Wist je trouwens dat, als je op Instagram de hashtag #usknl gebruikt, jouw schets uitgekozen kan worden om te worden gedeeld op de Instagram feed van urbansketchers.nl?

Op Facebook zijn we de afgelopen jaren actiever geweest dan op Instagram. Echter, je zult merken dat we ook op Instagram meer aanwezig zullen zijn. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door ons social media team. De leden van het team stellen hun tijd beschikbaar om je op de hoogte houden van onze activiteiten, mooie schetsen en om te zorgen dat iedere schetser zich bij Urban Sketchers Nederland thuis kan voelen.

Het team bestaat uit:

  • Zita Christie: Instagram moderator
  • Jesamine Totanes: Instagram moderator
  • Annet van den Oord-van Kempen: Facebook en Instagram moderator
  • Roger Klaassen: Facebook moderator
  • Ruud Otten: Social media coördinator

Het team stelt zich graag persoonlijk aan jullie voor:


Zita Christie

Waar woon je?
Almere

Wanneer ben je begonnen met schetsen? 
Ik ben begonnen met schetsen van jongs af aan, maar met urban sketching sinds 2019.

Wat hoop je te bereiken met het team? 
Ik zit bij de diversiteit werkgroep binnen USk NL. Ik wil graag dat er natuurlijk meer diversiteit in de groep komt. Ik wil ook de lokale groepen promoten en (nieuwe) urban sketchers die minder following hebben een boost geven zodat het enthousiasme over urban sketching kan groeien.


Annet van den Oord-van Kempen

Waar woon je?
Ik woon in Wordragen, een klein plaatsje aan de Maas met slechts 3 straten (Gemeente Maasdriel).

Wanneer ben je begonnen met schetsen?
Als kind kleurde en tekende ik heel veel, maar toen ik naar de middelbare school ging hoorde het er gewoon niet meer bij. Rond mijn 16e ben ik toch weer begonnen en niet meer gestopt! Ik volgde zo af en toe een cursus schilderen, etsen en illustreren. In 2017 nam ik voor het eerst deel aan de Urban sketch dag in Den Bosch. 

Wat hoop je te bereiken met het team?
Wat mij leuk lijkt om te bereiken met het social media team is om jongeren te laten zien hoe leuk het is om deel te nemen aan Urban Sketch meetings. En hun creativiteit aan te wakkeren.


Jesamine TOTANES

Waar woon je?
Assen

Wanneer ben je begonnen met schetsen?
In 2016.

Wat hoop je te bereiken met het team?
Ik wil graag dat de lokale urban sketchers actief blijven op Instagram om geïnspireerd en verbonden te zijn en de natuurlijke schoonheid van steden te interpreteren door schetsen.


Roger Klaassen

Waar woon je?
Culemborg 

Wanneer ben je begonnen met schetsen?
Ik heb altijd al getekend… als kind tekende ik al de vakantiehuisjes in Frankrijk waar we verbleven.

Wat hoop je te bereiken met het team?
Zonder sociale media zou urban sketching nooit zo groot zijn geworden. Veel van ons zitten op FB maar ik denk dat bijvoorbeeld jongeren meer op Instagram zitten. Ik blijf me voornamelijk op FB richten, maar gelukkig hebben we nu ook enthousiaste mensen vol ideeën gevonden die ons op Instagram kunnen helpen. 


Ruud Otten

Waar woon je?
Ik woon in Stein (Zuid-Limburg)

Wanneer ben je begonnen met schetsen?
Gedurende verschillende periodes in mijn leven heb ik getekend, van jongs af aan. Sinds 2012 schets ik ook op locatie.

Wat hoop je te bereiken met het team?
Ik hoop van harte dat we een grotere diversiteit aan schetsers kunnen bereiken, waaronder ook jongeren. Verder geloof ik dat we met dit nieuwe team meer én beter aanwezig kunnen zijn op social media om zo urban sketching in Nederland te blijven bevorderen. Binnen het team zijn al nieuwe ideeën ontstaan, die we snel hopen te introduceren.


Urban Sketchers Nederland vind je op de volgende social media kanalen:

Instagram: @urbansketchers.nl

Facebook: facebook.com/urbansketchers.nl

Facebook-groep: facebook.com/groups/urbansketchersNL