Onze partners Gerstaecker en Winsor & Newton halen de Braziliaanse aquarellist Eudes Correia naar Nederland. Op 4 augustus zal Eudes een masterclass geven in Den Haag, waarvoor je deelname kunt winnen. Deze masterclass is zeer interessant voor urban sketchers die hun aquarelleervaardigheden willen vergroten en eens goed aan de slag willen met menselijke figuren. Daarna gaat Eudes op pad in Den Haag voor een livestream met Robert Rost, exclusief voor Urban Sketchers Nederland.

Let op: de genoemde datum en locatie van de masterclass en de livestream kunnen nog wijzigen in verband met de maatregelen omtrent het COVID-19 virus. Voor actuele informatie: volg de social media van Gerstaecker (instagram of Facebook) en van Urban Sketchers Nederland (Instagram en Facebook)

Eudes Correia

Eudes Correia is een Braziliaanse aquarellist, die op het moment in Portugal woont. Zijn schilderijen kenmerken zich door een losse maar precieze stijl, met een grote levendigheid. Briljante kleuren, prachtige schaduwwerking – ga zijn werk bekijken op zijn website of op zijn instagram-account.

Misschien is het interview met Eudes op de website van Winsor & Newton wel de beste manier om met hem kennis te maken: klik hier.

Masterclass

Op woensdag 4 augustus organiseert Gerstaecker in samenwerking met Winsor & Newton een Masterclass aquarelleren onder leiding van de wereldbekende Braziliaanse aquarellist Eudes Correia.

Het thema van deze Masterclass is het schilderen van de menselijke figuur middels licht en schaduw. Eudes behandelt het opzetten van een goede tekening als basis voor een goed schilderij en leert je hoe je werkt met volume, licht en schaduw, contrast en kleurverbindingen — belangrijk bij het begrijpen van een 3D figuur. Daarnaast brengt hij het belang van goede materialen onder je aandacht én geeft hij een stap voor stap uitleg van het hele aquarelproces.

Deze exclusieve Masterclass, die plaats zal vinden in Artifac, onze winkel in Den Haag, is bedoeld voor gevorderde en ervaren aquarellisten en Urban Sketchers. Er zijn slechts 8 plaatsen (t.w.v € 200,-) beschikbaar, die je alleen kunt winnen via deze actie.

Wat moet je doen om kans te maken op deelname?

Deel tot uiterlijk 26 juli een werk van jou op Instagram en gebruik de tags: #Gerstaecker_NL, #WinsorandNewton en #EudesWatercolor en laat ons in het Engels weten, waarom deze masterclass perfect zou zijn om jouw praktijk een boost te geven. Uit alle inzendingen zal Eudes zelf de gelukkige winnaars kiezen, die een plek krijgen in deze exclusieve Masterclass. De uitslag zal op 28 juli bekend gemaakt worden.

Livestream

Op dezelfde 4 augustus zal de ons welbekende Robert Rost met Eudes de stad in trekken voor een livestream. Deze zal volgens de plannen om 19.00 uur beginnen. Het wordt een ontspannen livestream, waarbij Eudes zal worden gefilmd terwijl hij aan de slag gaat en door Robert wordt geïnterviewd.

Deze livestream zal te zien zijn op het instagram-account van Urban Sketchers Nederland en is voor iedereen te bekijken. Houd ons instagram-account in de gaten voor de laatste informatie over deze livestream.