Door de vakantie is dit berichtje van de nieuwe urban Sketchers groep in Leiden een tikkie vertraagd.

door Anne Wielenga

Met onze eerste, echte sketchcrawl van 17 juli op de Morspoortgarage is Urban Sketchers Leiden een feit. Hoera!

Op 19 november 2020, midden in de coronatijd, stuurde Jaap van der Meij mij een berichtje op Facebook. Of ik wist of er ook urban sketchers actief waren in Leiden en of het misschien een idee was om een groep aan te maken. Zo’n groep was er nog niet, dus het leek me leuk om dit samen op te gaan zetten. Via een oproep in de landelijke Urban Sketchers Facebook-groep voegde Annemiek Wijma zich bij het team. Binnen een paar dagen hadden we een Facebook-groep en was de stempel ontworpen. Wat een teamwork!

Omdat we natuurlijk geen live skecthcrawls konden organiseren, organiseerden we in eerste instantie online edities. Het Rapenburg, de Doelenpoort en de Burcht werden op verschillende manieren op papier gezet. Het was leuk om te zien dat, ondanks dat we niet op locatie met elkaar konden tekenen, het animo groot was.

Op zaterdag 17 juli was dan onze eerste live sketchcrawl. Dertien urban sketchers kwamen vanuit verschillende hoeken in de randstad naar deze mooie stad om vanaf een garage het uitzicht op Leiden te tekenen. Het was leuk om elkaar te ontmoeten en van elkaar te kunnen leren.

Deze dag smaakt zeker naar meer! Wil je ook een keer in Leiden mee komen schetsen? Volg ons dan op onze Facebook-groep!

Tot ziens in Leiden!

Jaap van der Meij
Annemiek Wijma
Anne Wielenga