In aanloop naar onze National Sketch Day in Delft van 2 oktober, zal Marlon Doomen ons in een livestream wat gaan vertellen hoe zij werkt met Winsor & Newton Designers gouache.
De livestream wordt ‘uitgezonden’ op 29 september aanstaande van 19.00 tot 20.00.

@Marlon.doomen werkt als creatief en visueel facilitator en illustrator tekent het liefst elke dag. Voor haar werk, thuis, in de natuur, op vakantie of in cafeetjes. Als hobby doet ze aan Urban Sketching. Designers Gouache is haar favoriete materiaal en ze laat jullie graag zien waarom.

“Als iets niet klopt in je tekening, of je vind het niet mooi, kun je er met gouache gewoon nog een keer overheen met een nieuwe laag. Veel meer ruimte voor correctie dus! Laat dat kritische stemmetje in je hoofd maar thuis 😉”

Marlon tekent graag alledaagse straatscènes met oude gebouwen, in de natuur of boten. Vaak maakt ze gebruik van een minimaal kleuren palet, anders dan dat de kleur in realiteit is. Zo blijft ze zichzelf uitdagen. 

Leer Marlon nog beter kennen in dit USK Interview uit 2019, waar ze ook al gouache promoot voor urban sketching.

de livestream

In de demo livestream van 60 minuten gaat Marlon laten zien wat gouache nou precies is en hoe je het gebruikt. Daarbij schildert ze een straatscènes met gouache, zodat je kunt zien hoe zij het toepast in Urban Sketching. Hopelijk lijkt het je leuk om daarna zelf op pad te gaan en te gaan urban sketchen met gouache!

Heb je gouache in huis? Zet het dan klaar, samen met wat papier, water, een kwast en wat keuken papier. Dan kun je thuis mee doen als je dat leuk vind.

Marlons materialen

In deze livestream gebruikt Marlon gebruikt de volgende materialen van @WinsorandNewton en @Liquitexofficial:

  • Winsor & Newton Professioneel Hotpressed Aquarelpapier
  • Winsor & Newton Designers Gouache
  • Winsor & Newton Cotman penselen
  • Winsor & Newton W&N professionele synthetische penselen
  • Liquitex Acrylic Gouache

Geen gouache in huis, maar wil je het wel uitproberen? Dan heeft Gerstaecker nog een mooie kortingscode, geldig tot en met 31 oktober.

Alle materialen zijn ook uit te proberen op de National Sketch Day te Delft op 2 oktober!

waar en wanneer?

Wees erbij!