door Roger Klaassen

De Urban Sketchers Eindhoven en wij zijn al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de Sketch Day van 21 mei. Komende maandag zullen jullie er meer over kunnen lezen, en dan zullen de inschrijvingen later die week starten. Als opwarmertje alvast: het logo.

Urban Sketchers Eindhoven organiseerde een heuse ontwerpwedstrijd. Het winnende logo zien jullie hierboven, en het werd gemaakt door Deniz Oslu. Prachtig! We zien een aantal gebouwen en beelden uit de stad die veel van ons op 21 mei zullen gaan tekenen: de Lichttoren, de Blob, de ‘Flying Pins’ en de Catharinakerk. En een lampje mag niet ontbreken, zoals we ook hieronder nog zullen zien. Deniz is nu bezig met de plattegrond voor de dag, we zijn heel benieuwd!

Hieronder volgen de andere inzendingen – te leuk om ergens in een mapje te laten verdwijnen.

Ik schreef het al: een lampje mag niet ontbreken. Marianne van Boekel las vroeger vast ook veel verhalen van Willie Wortel met zijn assistent Lampje. In dit geval was Lampje niet bezig met een nieuwe uitvinding, maar een urban sketch.

Ook een lampje bij Mathilde Verniers. In de weerspiegeling zien we de gebouwen die we ook in het winnende logo zagen, maar nu nog een Eindhovens icoon erbij: het Evoluon. Helaas ligt het Evoluon op 21 mei iets te ver uit de richting…

En ook op dit schilderachtige ontwerp van Mihaela Ogescu komt de Eindhovense gloeilamp weer terug. Ze mogen trots op jullie zijn in Lampegat!

Gerard Touw, ten slotte, kon ook niet helemaal zonder lamp, maar werkte hem weg als in een zoekplaatje. Wij hopen dat we op 21 mei kunnen genieten van de zon en dat we geen lampje nodig hebben om ons bij te lichten.

Maandag meer informatie!