door Roger Klaassen

Deze zomer (en die loopt dit jaar door tot in oktober) slaan onze partners Winsor & Newton en Gerstaecker de handen ineen voor ‘The Journey’, en Urban Sketchers Nederland doet hieraan mee.

Het idee achter ‘The Journey’ is om het buiten tekenen en schilderen te stimuleren. Uit het persbericht: ‘Vrije tijd, mooi weer en verrassende nieuwe plekken. De zomermaanden zijn perfect om erop uit te trekken én tijd te maken voor je favoriete hobby. Gerstaecker en Winsor & Newton nodigen je graag uit voor een creatief avontuur!’

‘Het is één van de grootste inspiratiebronnen voor kunstenaars – reizen en de wereld ontdekken. Vaak zijn het kleine momenten die een onvergetelijke indruk achterlaten. Dat prachtige middeleeuwse kerkje, een vlinder die een glimp van zijn schoonheid laat zien, de stralen van de ondergaande zon… schetsen is een geweldige manier om je even helemaal onder te dompelen in het moment en je bewust te zijn van de omgeving. En wat is er nou leuker dan je belevenissen te vereeuwigen op papier? Een reisdagboek bijhouden, schetsen in de buitenlucht, een snelle aquarel – lukt het jou om het moment te vangen?’

Wat kun je verwachten tijdens ’the journey’?

Urban Sketchers Nederland zal de komende maanden ook aandacht schenken aan dit initiatief. Zo hebben we nu al een speciale pagina op onze website gewijd aan ‘The Journey‘.

Tijdens ‘The Journey’ kunnen we het volgende verwachten:

  • Julia Henze verzorgt informatieve artikelen, livestreams en challenges, waarbij leuke prijzen zijn te winnen
  • Julia zal ook aanwezig zijn tijdens het Sketch Weekend in Maastricht. In de winkel van Gerstaecker kun je op zaterdag terecht voor een demo door Julia en het uitproberen van materialen.
  • Via onze website zullen video’s van bekende urban sketchers worden gepubliceerd, vrijwel elke week een nieuwe video. In deze video’s zie je demo’s en tips van Julia Henze, Jörg Asselborn, Jenny Adam, Albert Kiefer en Nina Johansson. Je kunt nu al kennismaken met deze tekenaars.

Je kunt ook zelf meedoen aan de actie, door in de tekeningen die je plaatst op sociale media de volgende hashtags te gebruiken: #WinsorJourney, #WinsorandJulia #usknl & #gerstaecker_nl

Veel tekenplezier deze zomer!