Het Vrijthof, door Julia Henze

door Roger Klaassen

Tijdens het Sketch Weekend in Maastricht van het komende weekend, opent Gerstaecker de deuren om ons te ontvangen en zal Winsor & Newton de beide dagen aanwezig zijn om ons technische tips te geven. Zoals de deelnemers aan het Sketch Weekend kunnen lezen in de info-mails van Ruud Otten start het Sketch Weekend op zaterdagochtend in de winkel van Gerstaecker.

Gerstaecker Maastricht is enige tijd geleden verhuisd naar een ruim en overzichtelijk pand op de Grote Gracht 50. Op een steenworp afstand van de markt en het Vrijthof. Het is een echte snoepwinkel voor urban sketchers! De winkel is super-overzichtelijk en gróót — meer dan 450m²! Het komende weekend wordt de officiële opening gevoerd, in combinatie met ons Sketch Weekend. Dubbel feest dus!

Demo’s

Op beide dagen zullen er demonstraties worden verzorgd door Winsor & Newton.

Julia Henze

Op zaterdag 2 juli zal Julia Henze in de winkel aanwezig zijn. Jullie kennen het kleurrijke en krachtige werk van Julia vast al vanwege haar activiteiten voor the Winsor & Newton Journey (klik hier). Julia zal demonstraties geven over uiteenlopende materialen: aquarel, gouache, penselen, potloden en fineliners. Julia is een ervaren urban sketcher, dus ze zal je ook het nodige kunnen vertellen hoe je deze materialen kunt gebruiken bij je tekenwerk op straat. Je kunt bij haar terecht met al je vragen over tekenen en schilderen, en natuurlijk kun je zelf de verschillende materialen uitproberen.

Robert Rost

Op zondag 3 juli is Robert Rost bij Gerstaecker in de winkel. De meesten van jullie zullen Robert kennen van zijn workshops en livestreams die hij de afgelopen namens Winsor & Newton verzorgde voor Urban Sketchers Nederland. Robert is Resident Artist van Winsor & Newton en zal je alles kunnen vertellen over de teken- en schildermaterialen van Winsor & Newton (verf, potloden, markers, inkten, papier, etc). Ook hij kan je je helpen bij je vragen over tekenen en schilderen.
Bijzonder: Robert zal ook een gloednieuw product laten zien – de Cotman Metallic Watercolors.