We zijn al bezig met het organiseren van wat weer een creatief weekendje belooft te worden: het National Sketch Weekend van 1 en 2 juli in Den Bosch. Noteer het alvast in je agenda!

Op de plattegrond die je dat weekend zult krijgen wijzen we de mooiste sketchlocaties voor je aan: panden met oude gevels, een doorkijkje naar de Sint Jan, de Parade en de markt, een etalage met Bossche bollen of een kleurige winkelstraat. Er is keuze genoeg! Je bent van harte welkom in ons altijd gezellige Den Bosch!

Let op: ook voor dit National Sketch Weekend moet je je inschrijven. We kondigen het programma van het weekend een aantal weken voor het weekend aan, een aantal dagen daarna start de inschrijving. Houd onze website, Facebook of Instagram in de gaten.

Tip voor dit weekend

In de periode waarin ons Sketch Weekend valt, is er de mogelijkheid om het dak van de Sint Jan te beklimmen. Je kunt de Sint Jan dan beklimmen tot een hoogte van 50 meter en op die manier via je entreegeld meehelpen de restauratie van de kathedraal te betalen. Vanaf eind mei kunnen mensen zonder hoogtevrees meedoen aan ‘De Avontuurlijke Klim’.

Niet alleen heb je een adembenemend uitzicht over Den Bosch, maar je kunt ook de 96 luchtboogbeelden op het dak van dichtbij bekijken. Vanaf eind mei kunnen groepjes van maximaal 15 personen via speciaal aangelegde steigers en trappen naar boven. Dat gaat onder begeleiding van een gids van Kring Vrienden.

We kunnen als Urban Sketchers Nederland geen toegang voor groepen regelen, dus als je het dak op wilt gaan, dan zul je zelf je ticket daarvoor moeten bestellen. Dat kan vanaf 31 maart op de website van de Sint Jan.