door Roger Klaassen

De Stichting Urban Sketchers Nederland heeft al enige jaren fijne partnerschappen met Winsor & Newton en Gerstaecker. Vanaf 1 januari 2024 komen daar nieuwe partners bij.

Of eigenlijk: er komt één partner bij, die met drie merken op onze uitingen komt te staan. Het gaat om KTC, een ‘merkenhuis’ dat onder andere de merken Faber-Castell, Schneider en Kangaro in Nederland vertegenwoordigt.

Faber-Castell zal van deze merken het bekendst zijn bij jullie: het is een producent van potloden (grafiet, kleurpotloden, aquarelpotloden, pastelpotloden), fineliners, markers, aquarelverf… wat maken ze niet? Schneider maakt balpennen, vulpennen, fineliners, vulpotloden, markers en brush pens. Kangaro is wellicht bekend van de kantoorartikelen, maar ze maken ook tekenblokken en schetsboeken met zwaarder papier en aquarelpapier die geschikt zijn voor urban sketchers.

Kim Bakker van KTC vertelt namens Faber-Castell waarom ze blij zijn met het partnerschap met USk-NL: “Wij zijn verheugd dat Faber-Castell, een wereldwijd erkende naam op het gebied van kunstenaarsbenodigdheden, een samenwerking aangaat met Urban Sketchers Nederland. Deze stichting en wij delen een passie voor het vastleggen van de wereld om ons heen door middel van schetsen, tekeningen en kunst.
Bij Faber-Castell streven we naar het leveren van hoogwaardige kunstenaarsmaterialen die voldoen aan de eisen van zowel beginnende als ervaren kunstenaars. Onze Art&Graphic materialen zijn geen uitzondering. Ze zijn vervaardigd met behulp van de meest verfijnde kunstenaarspigmenten en bieden niet alleen buitengewone kleurintensiteit, maar ook een ongeëvenaarde lichtbestendigheid die ervoor zorgt dat jullie creaties tientallen jaren hun helderheid behouden.
In dit kader bundelen Faber-Castell Nederland en Urban Sketchers Nederland hun krachten om deelnemers aan het Urban Sketchers-netwerk kennis te laten maken met onze premium kunstenaarsmaterialen. Samen willen we de deuren openen naar een wereld van creativiteit en expressie, en we hopen dat deze samenwerking jullie schetservaring zal verrijken.”

Natuurlijk zijn wij ook blij met dit nieuwe partnerschap. Het stelt ons in staat om in de toekomst wat beter te zorgen voor onze workshopinstructeurs en onze vrijwilligers en de stijgende kosten op te vangen. Naast een financiële bijdrage is er het voornemen dat Faber-Castell activiteiten (denk aan workshops) zal verzorgen rond onze National Sketch Days.