door Margit Rechtuit & Tina van Dijk

Wil je eens komen tekenen in een gebied met veel water (plassen, sloten, rivieren), weilanden, polders, dijken en plaatsen met meer en minder historie? Welkom bij Urban Sketchers Amstelland & Venen!

Sketchen in de regio Amstelland & Venen, over welke plaatsen hebben we het dan? Aalsmeer, Abcoude, Amstelhoek, Amstelveen, De Hoef, De Kwakel, Duivendrecht, Kudelstaart, Mijdrecht, Nes a/d Amstel, Ouderkerk a/d Amstel, Uithoorn, Vinkeveen, Waver, Waverveen en Wilnis. Eén stad en vijftien dorpen, in vijf gemeenten, in twee provincies (Utrecht en Noord-Holland).

Een regio met veel afwisseling dus. Wat tekenen en schilderen betreft is er voor iedereen volop inspiratie en uitdaging!

Op 28 april tekende de groep in Gelateria Mijdrecht. Foto’s: Tina van Dijk


De groep is actief sinds februari 2024 en een initiatief van Tina en Margit, beide woonachtig in het gebied. Vooral Tina is een enthousiaste en ervaren urban sketcher, Margit is nog een beginner. Er is een Facebookgroep voor belangstellenden, waarin leden de mogelijkheid hebben schetsen te delen, elkaar te inspireren en elkaar eventueel actief op te zoeken, bijvoorbeeld door samen op locatie te gaan sketchen. De initiatiefnemers organiseren eens per twee maanden een sketch event.

Data in 2024: zondag 23 juni, zaterdag 31 augustus, zondag 27 oktober en zaterdag 21 december. Meer informatie over tijden en locatie vind je op Facebook.

Vanzelfsprekend onderschrijft de groep het Urban Sketchers Manifesto.

Wil je jouw lokale groep eens voorstellen op onze website? Mail naar info@urbansketchers.nl