Aan- en afmelden bij Facebook-evenementen

De meeste Urban Sketchers bijeenkomsten die georganiseerd worden door lokale groepen worden aangekondigd op Facebook – als een evenement. Bij zo’n evenement kun je aangeven of je aanwezig zult zijn. Als je ‘gaat’ selecteert, gaan de organisatoren ervan uit dat je komt.

Let op: voor National Sketch Days of Weekends gebruiken we een ander systeem om inschrijvingen te registreren!

Voor sommige evenementen geldt een maximaal aantal deelnemers – kijk even of dit nog niet is bereikt. Als je voor dat evenement hebt aangegeven dat je zult gaan, maar je kunt toch niet komen, dan is het netjes om je goed af te melden. Een andere tekenaar kan dan je plek innemen.

In deze handleiding laten we zien hoe je je aanmeldt voor een evenement en hoe je je – indien nodig – afmeldt. We doen dat aan de hand van een aantal schermafbeeldingen van een pc-scherm. Op je tablet of je mobiel kan het er net anders uitzien, maar de stappen zijn hetzelfde.

Aanmelden

In je tijdlijn zie je de evenementen verschijnen die worden georganiseerd door de groepen waar je lid van bent. Zo zie je een evenement in je tijdlijn verschijnen. Klik op het vakje met ‘geïnteresseerd’ om je aan te melden.

Er klapt een menu open met keuzemogelijkheden. Als je wil gaan, vink je ‘gaat’ aan. Klaar!

Afmelden

Als je je wilt afmelden, is het eerste wat je te doen staat het terugvinden van het juiste evenement. Ga naar de groepspagina van de lokale Urban Sketchers-groep die het evenement heeft georganiseerd. In ons voorbeeld de ‘Wokkeldam Urban Sketchers’. Links vind je dan ‘Evenementen’ staan: klik!

Je ziet nu een lijst van evenementen die de groep heeft georganiseerd, op datum gesorteerd. Zoek het evenement waarvoor je je wilt afmelden. In dit geval ‘Schetsen bij Café Pietje’: klik!

Je komt nu op het evenement terecht. Als je je inderdaad correct hebt aangemeld, dan zie je een vinkje staat bij ‘gaat’. Klik hierop.

Er klapt nu een menu open met een paar keuzemogelijkheden. Klik op ‘gaat niet’, zodat de organisatoren weten dat je niet komt. Er komt dan een plaatsje vrij voor een andere tekenaar.