We hebben de planning van onze National Sketch Days voor 2024 rond, met dank aan alle lokale urban sketchers en urban sketchersgroepen die deze dagen samen met ons willen organiseren.

De data op een rijtje:

  • 20 januari: Utrecht, Bibliotheek Neude
  • 20 april: Leiden
  • 22 juni: Zutphen
  • 21 september: Roermond

20 januari: Utrecht

Tekening: Roger Klaassen

Op 20 januari zoeken we de warmte op voor een eerste indoor Sketch Day. We zijn te gast in de Bibliotheek Neude, het prachtig verbouwde voormalige postkantoor. Samen met de Utrechters Kitty en Martine zijn we bezig om er een mooie dag van te maken.


20 april: Leiden

Tekeningen: Jaap van der Meij en Marlon Doomen

Leiden noemt zichzelf ‘Stad van Ontdekkingen’, en dat gaan we doen op 20 april: op ontdekkingstocht door Leiden. Statige grachten en nauwe straatjes, hofjes, een burcht, molens… wat hebben ze er niet? We organiseren de dag in samenwerking met Urban Sketchers Leiden.


22 juni: Zutphen

Tekening: Ingrid Terpstra

Op 22 juni bezoeken we de mooie oude Hanzestad Zutphen. Stadsmuur, stadspoort, oude torens, kerken en veel pittoreske hoekjes – voor elk wat wils in Zutphen. Na Arnhem 2019 wordt dit de tweede Sketch Day die we organiseren samen met Urban Sketchers Gelderland.


21 september: Roermond

Tekeningen: Patricia Coors

Op 21 september is de vierde Sketch Day van 2024 in Roermond, ook een oude Hanzestad. Water, mooie pleinen, een heuse kathedraal en prachtige Jugenstil-panden. Patricia en Marjo zijn onze gidsen in Roermond.


Zoals gebruikelijk, moet je voor onze National Sketch Days inschrijven via Eventbrite. Ongeveer een maand voor de Sketch Day kun je het programma van de dag vinden op onze website (via Facebook en Instagram kondigen we dit aan), en dan vertellen we je ook wanner en waar je je kunt inschrijven.

We hopen jullie te mogen ontvangen op deze vier National Sketch Days! Wil je nog meer tekenen? Houd dan je lokale urban sketchersgroep in de gaten.