door Christiaan Afman

Middels het uitpakken van een rugzak vol tekenspullen (op de foto zie je een krukje) vertelde Wiltfried Pathuis zaterdag 13 januari in de bibliotheek van Veendam aan jonge geïnteresseerden en hun (groot)ouders alles over Urban Sketching.

De uitleg werd gevolgd door het zelf doen. Hieronder zie je de oefeningen:

Tekenen wat je ziet

Een oefening in het (elkaar) blind contourtekenen

‘Op lokatie’ in de bieb voor een tekening ‘met context’

Een ‘show and tell’

En ten slotte een opdracht waar bij het gebouw gezamenlijk door ouder en kind getekend werd. Voor dat laatste was ‘buiten’ naar binnen gehaald door het afspelen van een half uur video-opname van het zicht op de bibliotheek.

Natuurlijk werd deze workshop, net als bij een echte sketchcrawl, afgesloten met het maken van een groepsfoto. Er komt vast een vervolg op deze leuke tekenmiddag met urban sketchers in spe.