door Roger Klaassen

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan het organiseren van de Sketch Day in Den Haag op 7 april. Ruim 70 mensen hebben zich ingeschreven, ongeveer de helft daarvan gaat een workshop volgen en ook bijna de helft van alle schetsers doet mee aan het diner na afloop.

Een van de dingen die moet gebeuren is het maken van een event logo. De Urban Sketchers Den Haag gebruiken al jaren een logo met het symbool van Den Haag, de ooievaar. Het idee was om de ooievaar ook te gebruiken in het logo voor de Sketch Day. Een van de dames uit het organisatiecomité maakte een eerste schets van de ooievaar met zijn tasje tekenspullen. Door omstandigheden kon ze het logo niet verder afmaken, en moest ik inspringen. Ik maakte er een iets minder cartooneske, eenvoudigere (de buttons zijn maar 37 mm groot) ooievaar van, en ik vond het aardig om een van de bekendste gebouwen van Den Haag, de Ridderzaal, in het logo mee te nemen.

Het belooft een mooie dag te worden op 7 april. Wij hebben er zin in – binnenkort meer informatie!

Let op: door afzeggingen zijn er weer wat plaatsen vrijgekomen in de workshops. Houd Facebook in de gaten over de vrijgekomen plaatsen – ongeveer een week voor 7 april komt daar een oproep.