Beste urban sketchers,

Zoals jullie weten, organiseren we in het weekend van 26 t/m 28 juni 2020 een Sketch Weekend in Maastricht.

We zouden in het voorjaar en het najaar van 2020 ook graag een Sketch Day organiseren. Lijkt het jou of jullie lokale groep leuk om dit met ons te organiseren, laat het ons dan weten en mail naar info@urbansketchers.nl!

De datum

We willen onze schetsdagen organiseren buiten de schoolvakanties en op een zaterdag, en we proberen de koudste maanden te vermijden. Dit zijn de dagen waaruit we kunnen kiezen:

  • Voorjaar: 4, 11 of 18 april of 9 of 16 mei.
  • Najaar: 5, 12, 19 of 26 september of 3 oktober

Wat houdt het in?

Een schetsdag hoef je niet alleen te organiseren, dat doen we samen.

Als lokale organisatie vragen we of je locaties wilt ‘regelen’: de locatie waar we bij elkaar komen in de ochtend en aan het eind van de middag (liefst dezelfde). Als het even kan, willen we ook dineren na afloop van de schetsdag. Soms hebben we ook workshop-locaties nodig.

Minstens zo belangrijk: het vinden van de mooiste tekenplekken – met aandacht voor slecht-weer locaties.

De administratie van de inschrijvingen en eventuele betalingen zullen wij doen. De gebruikelijke flyer: we maken die in overleg, wij regelen het drukwerk.

Er is een draaiboek voor het organiseren van Sketch Days, zodat we niets vergeten.

Voor het organiseren van een Sketch Day is er een budget beschikbaar. Het bestuur moet nog een besluit nemen over de budgetten voor 2020.

Lijkt het je leuk om een grote groep urban sketchers in jouw stad te ontvangen? Om jouw stad op de kaart te zetten als sketchers-walhalla? Meld je aan bij ons en mail ons!

Het bestuur van de Stichting Urban Sketchers Nederland

Ruud Otten
Judith Spijk
René Fijten
Roger Klaassen