Tekenen is yoga voor de geest

Een initiatief van Judith Spijk & Annet van den Oord

Wij vroegen ons af hoe het met iedereen gaat nu we elkaar niet meer ontmoeten tijdens sketchmeetings overal in Nederland. Erg jammer dat dit voorlopig niet kan doorgaan, zeker nu de winter voorbij is en we normaal gesproken het hoogseizoen ingaan.

Om er achter te komen hoe jullie omgaan met de situatie vroegen we een aantal urban sketchers naar hun ervaringen. Wellicht helpt dit jullie aan nieuwe inspiratie. Dit keer de ervaringen van René Onclin.

Wat is je woonomgeving? En met wie deel je je woning?

Ik woon in Amsterdam in een grote etagewoning die ik nu deel met mijn vrouw nu onze drie kinderen het huis uit zijn.

Maak je momenteel nog urban sketches?

Door mijn medicatie heb ik al jarenlang een slecht immuunsysteem. Dit heeft tot gevolg dat ik nu extra goed moet opletten en afstand moet houden. Nu het ook weer betere temperaturen worden probeer ik af en toe kleine snelle schetsen te maken terwijl ik sta te wachten voor de winkels terwijl mijn vrouw de boodschappen doet.

Neem je deel aan bijvoorbeeld #uskthuis #USkAtHome #VirtualSketch?

Ja, ik neem geregeld deel aan de USKVirtual / Virtualsketch evenementen. Als de onderwerpen mij niet direct aanspreken maak ik mijn eigen keuzes en ga ik virtueel op stap in voor mij interessante steden of zoek ik werk op van mijn favoriete architecten. Ook heb ik een aantal tekeningen van de inrichting van onze woning gemaakt.

We vinden in deze dagen vaak nieuwe uitdagingen, welk onderwerp heb je getekend waaraan je nooit eerder had gedacht?

Dit is mij inderdaad overkomen. We hebben altijd bloemen in huis en nu bedacht ik dat dit een onderwerp was waar ik nog niet echt eerder mee bezig geweest was. Door nu ook ander en wat onregelmatiger papier te gebruiken ben ik aan het experimenteren met kleuren en vormen.

Heb je een foto die je met ons wil delen?

Een van mijn experimenten, met narcissen ditmaal

Nog tips voor andere Urban Sketchers?

Mijn tip is: maak elke dag tijd voor een tekening. Groot of klein maakt niet uit. Tekenen is yoga voor de geest 🙂