door Roger Klaassen

Zoals we allemaal hebben ervaren dit jaar, is het door corona heel moeilijk om groepsactiviteiten te plannen – of het nu gaat om verjaardagsfeestjes, Sinterklaas, Kerst, of… landelijke urban sketchers-dagen. In 2020 moesten we al onze Sketch Days en het Sketch Weekend annuleren. Een ‘Virtual Sketch Meeting’ zoals afgelopen zaterdag was een welkom alternatief.

Maar we gaan het in 2021 gewoon weer proberen. Alle organisatoren die hun inspanningen het afgelopen jaar niet beloond zagen, hebben de moed gelukkig ook niet verloren en gaan het komende jaar in de herkansing. We blijven met onze evenementen weg uit het vroege voorjaar en het late najaar en we hopen dat we zo in een veilige periode zitten. Mocht het mogelijk zijn, dan zullen we kijken of we nog iets extra’s uit de hoge hoed kunnen toveren – of we organiseren nog eens een ‘Virtual Sketch Meeting’.

De agenda voor 2021 van Urban Sketchers Nederland:

  • 11 – 12 – 13 juni: Sketch Weekend Maastricht
  • 10 juli: National Sketch Day Almere
  • 11 september: National Sketch Day Delft

De organisaties is gevraagd om de Sketch Days (en het Weekend) eenvoudig en sober te houden: we willen niet opnieuw het risico lopen om veel voorbereidend werk in de prullenbak te hoeven gooien. Vanzelfsprekend houden we rekening met de dan geldende adviezen en maatregelen rond corona.

Lokale groepen

Ook de lokale Urban Sketchers-groepen bij jou in de buurt hebben een lastig jaar achter de rug met veel annuleringen. Ook zij zullen in spanning afwachten wat 2021 zal brengen. Houd de Facebook-pagina’s van je favoriete groep in de gaten voor hun activiteiten.

Iedereen heel veel succes!