De Visserskade in Maastricht, getekend door Ruud Otten

Het bestuur van Urban Sketchers Nederland en Urban Sketchers Maastricht hebben besloten om het geplande Sketch Weekend in Maastricht in te korten tot één dag, een National Sketch Day. Deze zal worden gehouden op zaterdag 12 juni.

De reden hiervoor is de onzekerheid rond de corona-maatregelen.

Die onzekerheden zijn op dit moment te groot om de organisatie van een heel weekend te starten. Voor een weekend willen we een uitgebreider programma samenstellen, een vaste plek in de stad hebben om elkaar te ontmoeten, samen eten, etc. We hopen op jullie begrip dat we daar op dit moment niet veel tijd, geld en energie in willen steken, met het grote risico op het (deels) te moeten annuleren.

Wat we wel willen doen, is een National Sketch Day organiseren. Het organiserende team zal de ontwikkelingen rond de corona-maatregelen scherp in de gaten houden en een dag organiseren die daar binnen past. We denken aan locaties waar we afstand kunnen bewaren, aan het eventueel in kleinere groepen ontvangen van deelnemers en het beperken van het aantal deelnemers.

Desondanks blijft het risico bestaan dat de corona-maatregelen zo streng blijven dat we de Sketch Day zullen moeten annuleren.