door Roger Klaassen

Het is bijna niet voor te stellen, maar het 10de Urban Sketchers Symposium in Amsterdam in 2019 is nog altijd de laatste internationale bijeenkomst van urban sketchers wereldwijd. Om ‘urban sketchers aller landen’ weer een beetje met elkaar te verenigen organiseert de internationale USK-organisatie op 17 oktober een ‘Sketch Together Day’.

De doelen van deze Sketch Together Day:

  • de wereldwijde community van urban sketchers met elkaar te verbinden
  • om de diversiteit en verscheidenheid binnen deze USK-gemeenschap te vieren: diversiteit in locaties, taal, leeftijd en cultuur

24 uur lang worden urban sketchers opgeroepen mee te doen. Via het instagram-account van Urban Sketchers is dit live te volgen – in een livestream die de verschillende tijdzones zal volgen, maar natuurlijk ook door alle tekeningen die zullen worden gedeeld.

Jij kunt meedoen

Jij kunt ook meedoen – individueel of samen met je lokale USK-groep. Het is heel simpel: maak een tekening op 17 oktober en deel deze via sociale media (Facebook en/of Instagram). Gebruik deze hashtags:

@urbansketchers #sketchtogether #usksketchtogether

Je maakt dan kans dat je tekening wordt doorgeplaatst op het account van de internationale USK-groep. Gebruik je ook nog de hashtag #usknl, dan houdt ook ons social media team je in de gaten.