Van boven naar beneden, van links naar rechts: Urban Sketchers in Assen, Groningen, Haarlem, Eindhoven en Rotterdam


door Roger Klaassen

Gisteren was de wereldwijde Sketch Together Day van Urban Sketchers. Verschillende lokale Urban Sketchers-groepen in Nederland namen de handschoen op en deden er aan mee. Zoals goed te zien is op de diverse groepsfoto’s was het een vrij koude aangelegenheid (linksonder zien we een opwarmmomentje).

Over de hele wereld werd er gisteren samen getekend – en urban sketchers waren via de sociale media verbonden met elkaar. 24 uur lang werden plekken op de wereld op deze 17 oktober 2021 vastgelegd. De internationale Urban Sketchers-organisatie had voor de eerste keer een dag uitgeroepen tot Sketch Together Day, omdat de internationale verbanden natuurlijk flink geleden hebben onder de corona-crisis. Het laatste internationale evenement dateert alweer van de zomer van 2019 – het Symposium in Amsterdam.

Iedereen kon meedoen, al dan niet in een groep. Ik las berichten van tekenaars die er met zijn tweeën op uit waren gegaan, en er waren natuurlijk ook de tekenaars die er in hun eentje op uit trokken. Wie de berichten met de hashtag #sketchtogether er op naslaat (met name op instagram), zal zien dat zij/hij zeker niet alleen was!

Ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar!