In samenwerking met een aantal lokale Urban Sketchersgroepen kunnen we jullie de agenda voor National Sketch Days in 2022 presenteren. We komen in 2022 zowel in het diepe zuiden als in het hoge noorden!

Eindhoven

Urban Sketchers Eindhoven gaan samen met ons een National Sketch Day organiseren op 21 mei. Er wordt nog gewerkt aan de schetslocaties, maar denk bij Eindhoven aan een moderne stad: vanaf de jaren 1950-1960 is Eindhoven aan zichzelf aan het (ver)bouwen. In het centrum liggen typische 1950-gebouwen als het NS-Station (Rijksmonument sinds 2008) vlak naast de hypermoderne ‘Blob’.

Maastricht

Urban Sketchers Maastricht gaat het voor de derde keer op rij proberen om een Sketch Weekend te organiseren in het eerste weekend van juli. Laten we hopen dat corona deze keer geen roet in het eten gooit. Geweldig dat de mensen in Maastricht de moed niet hebben laten zakken! We gaan tekenen op zaterdag en zondag, maar het is niet uit te sluiten dat er op vrijdag al voorzichtig wordt begonnen met de eerste schetsen. Maastricht kennen we natuurlijk van eerdere (winterse) Sketch Days – een prachtige oude binnenstad, maar ook moderne stadsvernieuwingen rond het Sphinx-terrein of het Bonnefantenmuseum. Genoeg om er een week te tekenen, we zijn er slechts een weekend.

Leeuwarden

Urban Sketchers Friesland maken het mogelijk dat we weer eens gaan tekenen in het noorden van ons land. Het lokale team is al voortvarend van start gegaan met de organisatie van een National Sketch Day op 1 oktober. In Leeuwarden treffen we een klassieke Friese stad aan, met grachten en een museumhaven, een stadspoort en een heuse scheve toren. Maar natuurlijk zijn hier ook interessante moderne stadsvernieuwingen te vinden, zoals een wolkenkrabber (gelukkig staat deze recht) en de iconische Love Fountain.

Inschrijven

Zoals jullie gewend zijn, moet je je voor de National Sketch Days inschrijven. Onze planning is dat de inschrijvingen ongeveer zes weken tot een maand voor het evenement open gaan. We informeren jullie via deze website en de sociale media over het programma van de Sketch Day en over hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Dankzij de bijdragen van onze partners Winsor & Newton en Gerstaecker kunnen we onze National Sketch Days bekostigen en is deelname meestal gratis. Uitzondering hierop zou het weekend in Maastricht kunnen zijn, want weekenden brengen hogere kosten met zich mee – maar we doen ons best om onze evenementen voor iedereen toegankelijk te houden.

De data op een rijtje

  • 21 mei 2022: Eindhoven
  • 2 en 3 juli 2022: Maastricht
  • 1 oktober: Leeuwarden

Alle data onder voorbehoud – wijzigingen kondigen we tijdig aan.

Ten slotte

We bedanken alle lokale teams voor hun enthousiasme om samen met ons een National Sketch Day of Weekend te organiseren!

Onze agenda heeft dus drie dagen om samen te gaan tekenen, maar er zijn verschillende lokale Urban Sketchersgroepen in Nederland waar je nog veel vaker terecht. Zoek de lokale groep bij jou in de buurt op via deze pagina, en houd hun Facebook-pagina’s in de gaten.

Er is nog een kans dat we een extra Sketch Day organiseren. We zijn in contact met een partner om de mogelijkheden daarvoor te bespreken. Zodra het kan, laten we jullie meer weten.

Namens het bestuur van Urban Sketchers Nederland,
Annet van den Oord & Roger Klaassen