Helaas moet we ook onze derde National Sketch Day van dit jaar, in Almere, annuleren.

De snelle ontwikkelingen rond het corona-virus van de laatste weken en de strenge maatregelen die gisteren (28 september) werden gepresenteerd door de regering laten ons geen andere keuze. We willen niet 60 deelnemers uit heel Nederland naar Almere laten komen, met alle risico’s op besmettingen en verspreiding van het corona-virus van dien.

Al vanaf de start van de organisatie van de Sketch Day in Almere, vlak voor de zomer, hielden we rekening met anderhalve-metermaatregelen. We beperkten het aantal deelnemers tot 60 (ter vergelijking: in Arnhem vorig jaar waren we met ruim 125), we maakten afspraken met het café waar we zouden samenkomen, we zouden de deelnemers in een aantal kleinere groepen verdelen voor de rest van de dag en het diner werd geschrapt.

De afgelopen week werd ons duidelijk dat ook in Flevoland de maatregelen strenger zouden gaan worden. Daar hadden we scenario’s voor klaarliggen en doorgesproken. De persconferentie gisteren, met de presentatie van strenge nationale regels, maar vooral ook onze eigen verantwoordelijkheid voor het tegengaan van besmettingsrisico’s gaf de doorslag om de hele dag af te gelasten.

Heel jammer, maar we rekenen op jullie begrip.

Bedankt

We willen het team van Urban Sketchers Almere hartelijk danken voor al hun voorbereidende werk. Eerst en vooral Zita Christie en Letty van Drie, met wie we fijn hebben samengewerkt. Ook dank aan de Almeerders die de workshop van W&N zouden begeleiden en die onze stadsgidsen zouden zijn: Hetty Cramm, Sandra Silva en René Dekker.

We bedanken ook Robert Rost van Winsor & Newton. Robert had een bijna dagvullend programma bedacht voor zijn workshop – een demo met oefeningen gevolgd door urban sketching in de praktijk.

Sowieso bedanken we onze sponsoren Winsor & Newton en Gerstaecker. Dit jaar is ook voor hen als sponsoren niet geworden wat ze mochten verwachten. We bedanken in dit bijzondere geval ook het Cultuurfonds Almere, dat de activiteiten van Urban Sketchers Almere ondersteunt.

Hartelijk dank ook aan de mensen van café-restaurant De Beren. Speciaal voor ons zouden ze de zaak eerder openen en ze dachten goed met ons mee over de anderhalve-metermaatregelen. We wensen ze sterkte in deze moeilijke tijd.

En ten slotte bedanken we alle urban sketchers. Jullie schreven enthousiast in voor deze National Sketch Day – het geeft ons moed om in 2021 weer te proberen een aantal National Sketch Days (en een Weekend) te organiseren.

Blijf allemaal gezond en tot ziens!

Namens het bestuur van Stichting Urban Sketchers Nederland
Annet van den Oord
Roger Klaassen

Urban Sketchers Almere
Zita Christie
Letty van Drie