The Journey

Volg de Winsor & Newton Journey op onze website en Instagram en op de kanalen van Gerstaecker en Julia Henze en ga samen met ons mee op reis. Tag jouw posts en stories met #WinsorJourney, #WinsorandJulia #usknl & #gerstaecker_nl


Klaar voor een kleurrijke zomer! Reis jij met ons mee?

Deze zomer (en die loopt dit jaar door tot in oktober) slaan onze partners Winsor & Newton en Gerstaecker de handen ineen voor ‘The Journey’, en Urban Sketchers Nederland doet hieraan mee.

Het idee achter ‘The Journey’ is om het buiten tekenen en schilderen te stimuleren. Uit het persbericht: ‘Vrije tijd, mooi weer en verrassende nieuwe plekken. De zomermaanden zijn perfect om erop uit te trekken én tijd te maken voor je favoriete hobby. Gerstaecker en Winsor & Newton nodigen je graag uit voor een creatief avontuur!’

‘Het is één van de grootste inspiratiebronnen voor kunstenaars – reizen en de wereld ontdekken. Vaak zijn het kleine momenten die een onvergetelijke indruk achterlaten. Dat prachtige middeleeuwse kerkje, een vlinder die een glimp van zijn schoonheid laat zien, de stralen van de ondergaande zon… schetsen is een geweldige manier om je even helemaal onder te dompelen in het moment en je bewust te zijn van de omgeving. En wat is er nou leuker dan je belevenissen te vereeuwigen op papier? Een reisdagboek bijhouden, schetsen in de buitenlucht, een snelle aquarel – lukt het jou om het moment te vangen?’

wat kun je verwachten en wat is er al?

De komende maanden kunnen jullie heel veel aanstekelijke informatie en uitdagingen verwachten:

  • Julia Henze zal ons, namens Winsor & Newton, instrueren en inspireren met informatieve artikelen, livestreams en uitdagingen, waarbij leuke prijzen zijn te winnen.
  • Julia zal op zaterdag en Robert Rost op zondag aanwezig zijn tijdens het Sketch Weekend in Maastricht, om demonstraties te geven in de winkel van Gerstaecker.
  • Via onze website zullen jullie vrijwel elke week een nieuwe video te zien krijgen waarop bekende urban sketchers laten zien hoe zij werken: Jörg Asselborn, Nina Johansson, Albert Kiefer, Jenny Adam en natuurlijk Julia Henze.
    • Lees de interviews met de tekenaars en bekijk de video’s ( 25 stuks!): klik hier!

Doe mee en stuur een (digitaal) kaartje!

Heb jij een mooie locatie ontdekt, een mooie schets gemaakt of heb je leuke ideeën voor nieuwe technieken? We nodigen je van harte uit om ze met ons en de wereld te delen op de sociale media! Gebruik de hashtags: #WinsorJourney, #WinsorandJulia #usknl & #gerstaecker_nl

Binnenkort kun je je berichten voorzien van een speciale ‘The Journey’-instagram-stamp.

Of maak van je tekening een echte ansichtkaart die je naar je familie of vrienden stuurt. Zo blijft iedereen op de hoogte van jouw creatieve avontuur en heb je meteen een leuk souvenir!

Schetsen en schilderen ‘on the go’ – alles wat je nodig hebt

Gerstaecker & Winsor & Newton laten je kennismaken met de beste materialen voor indoor én outdoor tekenen en schilderen. Handige en draagbare materialen die je gemakkelijk in je koffer, backpack of fietstas stopt en die na gebruik zo weer op te bergen zijn.

Reizen en duurzaamheid gaan steeds vaker hand in hand, dus wellicht pak je dit jaar de fiets of de trein om je bestemming te bereiken. Ook Winsor & Newton draagt graag bij aan een prettige leefomgeving: ze houden bij de selectie van grondstoffen, de productie van verf en het ontwerp van verpakkingen rekening met mens en milieu.

Winsor & Newton heeft een aantal mooie nieuwe producten in petto, die je de komende maanden ook langs zult zien komen tijdens ‘The Journey’.


Winsor & Newton

website
instagram

Gerstaecker

website
instagram


Julia Henze

Zoals gezegd, is Julia Henze onze ‘piloot’ tijdens ‘The Journey’. Julia Henze is illustrator en Urban Sketcher met een voorliefde voor markers, aquarel, gouache en vrolijke felle kleuren.

Julia Henze deed al aan Urban sketching toen ze opgroeide in het Russische Sint-Petersburg. Nu tekent ze in Nederland. “Het gaat er bij Urban sketching niet om hoe goed je bent. Iedereen tekent voor zijn eigen plezier en leert van elkaar. Ontzettend leuk!”

Lees het interview met Julia.