door Roger Klaassen

Komende zaterdag 14 november hebben we onze Virtual Sketch Meeting (waarvoor je nog tot donderdag 16.00 uur kunt inschrijven via Eventbrite) – de weersvoorspelling is gunstig, dus doe mee!

Je kunt de livestream hier teugkijken.

Tijdens de Virtual Sketch Meeting krijg je tekenopdrachten waarmee je aan de slag kunt – niet verplicht natuurlijk, maar wel leuk.

De eerste van die opdrachten sluit aan op een workshop, verzorgd door Winsor & Newton instructeur Robert Rost. Het gaat om de workshop die Robert voor ons in petto had voor de afgelaste Sketch Day in Almere. Een mooie kans om er nog eens aan mee te doen!

De workshop zal op de Facebook-pagina van Stichting Urban Sketchers Nederland worden gestreamd op donderdag 12 november, van 19.00 tot 20.00 uur. Wie de livestream niet live kan bekijken, hij blijft een tijdje staan zodat je hem nog kunt terugkijken.

De opdracht voor de Virtual Sketch Day is ook zonder de workshop/demo te hebben bekeken goed te doen, maar Robert geeft natuurlijk wel goede tips die je op weg kunnen helpen.

Workshop Winsor & Newton: ‘Haal het uiterste uit je aquarelset’

Bijna elke urban sketcher begint met een starterssetje met aquarelverf. Robert Rost laat zien wat er allemaal mogelijk is. Tijdens de livestream geeft Robert een demonstratie van wat er allemaal mogelijk is. Op 14 november kun je hier tijdesn de Virtual Sketch Meeting mee aan de slag.

Highlights van de workshop

  • de samenstelling van een startersset: waarom is voor deze kleuren gekozen.
  • wat kun je er mee: mengen van kleuren
  • waar moet je rekening mee houden als je zelf een palet wilt samenstellen

Een volledige beschrijving van de workshop is hier te downloaden (let op: dit is de omschrijving voor de Sketch Day in Almere; duur en natuurlijk het buiten tekenen zelf gaat nu natuurlijk andres).